Turull retreu als socialistes la seva complicitat amb la repressió de l’1-O

Candidat a l’alcaldia de Lleida, Toni Postius: “Quan ens van aplicar el 155, alguns van permetre que saquegessin el nostre museu. Venim d’aquí. Davant d’això, no acceptem lliçons de ningú i reivindiquem una Lleida compromesa amb la cultura i amb la llengua”

El secretari general Jordi Turull ha denunciat des de Lleida la complicitat dels socialistes amb la repressió de l’1 d’octubre. En el míting final de la campanya de Lleida, Turull ha assegurat que “els socialistes no volen ciutadans, volen súbdits que treballin, paguin i callin. Amb Toni Postius això no passarà, ja que situa les persones al centre de tot”. Durant la celebració del referèndum, a Lleida governava el PSC, de fet a la capital de les terres de ponent els socialistes han governat durant quaranta anys, fins el 2019. 

En la seva intervenció, el secretari general també ha denunciat la incompetència del Govern de la Generalitat amb temes com la sequera, justament avui que hi ha hagut una manifestació dels pagesos davant el Palau de la Generalitat per exigir ajuts immediats i una millor gestió de l’aigua:  “no pot ser que hagin tingut molta més previsió amb la sequera els pagesos que els propis responsables de garantir les infraestructures hidràuliques. Ho hem vist amb el govern de la Generalitat, quan hi ha incompetència, s’acaba pagant”.

El candidat a Paer en cap, Toni Postius, en la mateixa línia que el secretari general, ha recordat com amb el 155  “alguns van permetre que saquegessin el nostre museu” i davant d’això, ha defensat que “n​​o acceptem lliçons de ningú i reivindiquem una Lleida compromesa amb la cultura i amb la llengua”. Postius s’ha conjurat per liderar Lleida amb una mirada gran i oberta, amb una actitud guanyadora i optimista. El candidat ha reivindicat la seva obra al govern aquests quatre anys. 

En l’acte també hi ha participat els exconsellers Violant Cervera, número 2 de la llista de Postius, Jaume Giró i Victòria Alsina. Cervera ha destacat que en aquestes eleccions “els lleidetans i lleidetanes tenim una oportunitat per decidir qui ha de governar els propers 4 anys. El nostre principal enemic és l’abstenció. És molt important que el 28 de maig ens mobilitzem i sortim a guanyar”. Des d’una mirada barcelonina, la número 4 per Barcelona, Victòria Alsina, ha afirmat que “exercir de capital del país és estar també al costat dels pagesos de les comarques de Lleida que es manifestaven avui a Barcelona demanant ajuda. No hem vist mai a Colau treballar-ho. Trias per Barcelona ho farà”. I l’exconseller Jaume Giró ha avisat que “no podem perdre més temps endarrerint projectes de generació d’energia eòlica o solar. Cal fer-ho escoltant el territori. Si no ho fem, haurem d’importar energia d’Aragó o França, i l’últim que volem és donar-li corda al senyor Lambán”

 

Lleida, 24 de maig de 2023.