Jordi Turull

Turull: “No demanarem perdó per defensar la nació ni renunciarem a exercir els seus drets per acord o de manera unilateral”

En el seu discurs al Fossar de les Moreres, el secretari general afirma que “tenim molt clar quin és l’objectiu i no ens desviarem ni un mil·límetre de la nostra raó de ser i de fer política”

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha remarcat que davant el moment polític actual “tenim molt clar quin és l’objectiu i no ens desviarem ni un mil·límetre, no perdrem de vista la nostra raó de ser i de fer política”. En el seu discurs al Fossar de les Moreres, Turull ha assegurat que “no demanarem perdó per defensar la nació ni renunciarem a exercir els seus drets per acord o de manera unilateral”. “Això no va de comoditat personal o d’interessos partidistes”, ha afegit, “això va de Catalunya i va de llibertat” i “va d’acabar la feina que aquest país va determinar, de manera pacifica i democràtica, amb el seu vot l’1 d’octubre”.

En el seu discurs, Turull ha recordat a “les generacions i generacions de catalans que s’han sacrificat per aconseguir que arribem fins aquí; els milers i milers de persones que s’han manifestat tots aquests anys i que van protegir les urnes amb el seu cos l’1 d’octubre; i tots aquells que han patit, exili, presó o qualsevol tipus de repressió”. Per Turull, “el seu esforç i el seu sacrifici no era per acabar salvant una legislatura espanyola sinó per defensar que aquest país vol i ha de ser un país lliure”.

El secretari general de Junts ha explicat que la voluntat de construir “un país lliure, més just i més pròsper no és només un desig, és una necessitat”. En aquest sentit, ha recordat que avui la llengua i la cultura catalanes continuen amenaçades per l’Estat espanyol, “que legisla i sentencia contra elles perquè sap que és un dels pilars de la nació; també les institucions catalanes continuen amenaçades pel Govern espanyol i moltes persones que es manifesten per la llibertat del país continuen amenaçades per una cúpula judicial insaciable”. Per tot això, ha reblat, “no podem defallir fins aconseguir la independència de Catalunya”.

En la seva intervenció, Turull ha assegurat que l’Onze de Setembre “celebrem la victòria de la perseverança i la tenacitat per sobre de l’opressió. Celebrem la victòria de l’esperança i la determinació per damunt de la por. Celebrem que som una nació històrica que aspira a la seva llibertat, a la seva plenitud, a la seva independència, i que no pararà de lluitar fins que l’assoleixi”. Per això, ha advertit a “tots els il·lusos que pretenen menystenir o enterrar el nostre desig de llibertat els hi diem: Hi som i hi serem sempre al servei de Catalunya”.