Turull avisa que seria “nefast” que la incompetència i el sectarisme s’instal·lés als ajuntaments

El secretari general Jordi Turull, les alcaldesses Anna Erra i Maite Selva, i els alcaldes Miquel Noguer i Pep Berga, defensen en una roda de premsa que Junts guanyi el proper 28 de maig per assegurar una bona gestió als municipis

El secretari general Jordi Turull en roda de premsa ha alertat que el proper 28 de maig “tenim el perill que als ajuntaments s’hi instal·li la incompetència i el sectarisme. N’hi ha alguns que prometen equipaments que no s’han fet, vinculant-ho amb el resultat de les eleccions. Això és nefast”. En aquest sentit, ha denunciat que aquesta visió “sectària” fa que els municipis es “paralitzin”

Per això ha afirmat que aquestes eleccions “la gent s’hi juga tenir bons serveis o tenir un mal govern. L’exemple paradigmàtic del que hauria de ser és la fórmula del tripartit o el govern de Colau, posant per damunt la visió del partit i no l’ambició del municipi o del país”

Junts ha celebrat un acte sectorial sobre bon govern a Olot amb el secretari general Jordi Turull; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; l’alcalde d’Olot, Pep Berga, i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer

L’alcalde i candidat d’Olot, Pep Berga, ha exposat que “els governs municipals no han de fer coses extraordinàries de tant en tant. Han de dedicar-se a fer bé les coses ordinàries i ser-hi cada dia. Aquesta sempre ha sigut la nostra manera de treballar i governar Olot”

Per la seva banda, l’alcaldessa Anna Erra ha afirmat que “Junts ha de tornar a liderar el municipalisme perquè nosaltres per davant de tot posem al centre la persona. com a alcaldes hem de donar esperança a la gent i escoltar molt”

Seguidament, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha exposat que “des de l’alcaldia hem aconseguit reduir l’ajuntament a 0, i això ens ha permès fer la vida més fàcil als nostres veïns. Hem d’escoltar Begur. Hem de ser al costat dels veïns, escoltar-los i trobar-los solucions. El 28 de maig a Junts anirem per feina”

Finalment, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha posat la seva gestió al capdavant del municipi com a exemple de bon govern: “a Banyoles vaig arribar amb 107% d’endeutament. Setze anys després, tenim un deute del 40% i hem rebaixat en 8 milions euros el crèdit”. En aquest sentit, Noguer ha defensat que “les diputacions han de tenir deute zero i dedicar tots els recursos als ajuntaments. Per tenir un bon govern és bàsica la col·laboració de tothom”

 

Olot, 19 de maig de 2023.