Turull alerta que el PSC vol aprofitar les municipals per convertir els ciutadans ‘en súbdits de l’amo’

Gemma Geis, candidata a Girona: “No vull que el 28 de maig surti Pedro Sánchez a dir que l’independentisme a Girona s’ha acabat i tinguem una sucursal de Madrid”

 

 

El secretari general Jordi Turull ha alertat des de Girona que “els socialistes no volen ciutadans, volen súbdits, estan més preocupat per detenir Puigdemont que per arreglar la N-II o arreglar Rodalies. Això ens juguem el dia 28”, per això ha animat votar Junts perquè “és el millor missatge que es pot enviar als il·lusos enterradors del procés, a les policies patriòtiques, a les clavegueres de l’Estat, a tots aquells que la seva obsessió és que es detingui Puigdemont. És el millor missatge de suport al president Puigdemont i als represaliats”

En la mateixa línia, ha denunciat que els socialistes  “mai han aixecat el dit per com de malament ho passa la gent amb Rodalies” i que “no ho fan perquè molestarien l’amo, és a dir, el partit”. En aquest sentit, ha alertat que “hi ha qui saliveja per guanyar a la ciutat del president Puigdemont, no per servir a la gent. Alguns volen el tripartit sense explicar què volen fer”

Junts per Catalunya ha celebrat un acte de campanya a Girona, amb el secretari general Jordi Turull, la candidata Gemma Geis, el president Carles Puigdemont i l’alcaldessa actual, Marta Madrenas

La candidata Gemma Geis, ha animat a votar Junts el proper 28 de maig perquè “no vull una alcaldia sucursal de Madrid, no vull que el dia 28 Pedro Sánchez digui que l’independentisme a Girona s’ha acabat. Això no ens ho podem permetre”. En aquest sentit ha afirmat que “a Girona hem de de ser el far per al independència i el far del que volem ser esta propi en el marc d’Europa. No deixarem de defensar-ho i son les nostres conviccions i no en tenim de millors”

Geis ha lamentat que “el president Puigdemont avui no pot ser aquí perquè no vivim en plena normalitat. Diuen que passem pàgina, però l’ONU la setmana passada ja va sortir en defensa dels drets del president”. Per això ha sigut contundent afirmant que “hem de ser clars: volem governs independentistes perquè no torni la Fundació Príncep de Girona ni la plaça 1-O es torni a dir la plaça de la Constitució. Per no anar endarrere en drets i llibertats”

La candidata ha fet una crida a que la gent li faci “confiança en aquest projecte nou, els que dubtin, aquestes eleccions són importants, són les que toquen el dia més a prop de la gent i definiran Girona per les properes dècades” i ha exposat les principals propostes del seu programa, com la creació d’una regidoria pel benestar emocional. 

El president Carles Puigdemont, també exalcalde de Girona, ha assegurat que “alguns volen congelar Girona” i ha alertat dels que volen fer “experiments” com s’ha fet “en altres ciutats”, per això ha destacat que Girona “ha de continuar amb la seva obertura” i que Geis s’ha compromès a fer-ho com a alcaldessa. En aquest sentit, ha afirmat que “no es pot entendre el discurs de Catalunya sense la veu pròpia que hi té Girona. Però no ens podem aturar. Hi ha qui voldria fer-ho, però tu, Gemma Geis, no ho permetràs i faràs que Girona continuï brillant”

L’alcaldessa Marta Madrenas ha fet balanç de la seva gestió, i ha assegurat que “aquest diumenge triem quin model de ciutat volem”. Madrenas ha contraposat el model e Junts davant els que “només han posat pals a les rodes”. Per això ha defensat que “jo prefereixo Gemma geis, que mira el futur en positiu. És l’única que fa propostes innovadores”, perquè “només hi ha una proposta real de canvi i transformació, que és el projecte de la Gemma Geis”

Unes eleccions que van també d’independència, segons Madrenas: “si volem una alcaldia independentista, deixem-nos d’invents, es vota a l’alcaldessa independentista, que és la Gemma Geis”. En resposta a Oriol Junqueras, que assegurava que Junts havia aparcat la independència, ha afirmat que Junts “no ens hem rendit mai i estem al peu al canó”

 

Girona, 22 de maig de 2023.