Turull defensa posar els ajuntaments “al servei de la generació econòmica” davant els que “ni fan ni deixen fer per motius ideològics”

El conseller Jaume Giró demana a Pedro Sánchez i ERC resoldre “el mal endèmic i crònic que és el dèficit fiscal i la inexecució d’inversions en infraestructures de mobilitat”

 

 

El secretari general Jordi Turull ha defensat que “des de Junts el que volem és posar els ajuntaments al servei de la generació econòmica”, perquè ha denunciat que “hi ha formacions polítiques que ni fan ni deixen fer des de les administracions per motius ideològics”, en aquest sentit ha afirmat que “l’ajuntament no ha de ser l’obstacle, sinó impulsor” i que “es tracta de veure la gent emprenedora com un valor afegit, i no com un problema”

Turull ho ha explicat des de Sitges, en un acte sectorial que ha celebrat Junts per parlar sobre economia amb la candidata Mònica Gallardo i el conseller Jaume Giró

El secretari general ha exposat que “volem alcaldes i alcaldesses que fomentin municipis ambiciosos en benefici de tothom, que apostin pel turisme de qualitat i per la formació com a pilars de l’activitat econòmica. S’ha de donar facilitats a la gent, no a l’inrevés”

El conseller Jaume Giró ha demanat a Pedro Sánchez i ERC resoldre el “mal endèmic i crònic que és el dèficit fiscal i la inexecució d’inversions en infraestructures de mobilitat”. Giró ha recordat que cada any 20 mil milions d’euros marxen i no tornen. El conseller també ha exposat el model econòmic de Junts, que aposta per exemple per deflactar l’IRPF.  

Giró a més ha respost a Pedro Sánchez, que ha anunciat en un míting ajuts pels centres d’atenció de primària, que a Catalunya li correspondrien 100 milions d’euros: “vull deixar clar que és el 0,6% del pressupost de Salut de Catalunya. Amb això no anem enlloc”.  

Per la seva part, la candidata Mònica Gallardo ha exposat que els ciutadans de Sitges “demanen canvis en la manera de fer” i que “els darrers quatre anys el govern d’ERC i PSC ha fet inviable que Sitges tingui sorra a la platja en temporades d’estiu”, especialment greu en un municipi que bona part de la seva activitat econòmica depèn del turisme. A més ha anunciat que “Junts per Sitges volem tornar a tenir una agència de turisme per materialitzar el que hem sigut fins ara, la segona destinació de turisme de negocis per desestacionalitzar el turisme”

 

Sitges, 22 de maig de 2023.