Nogueras afirma que “a la dreta i a la ultradreta només la frenarem els independentistes”

Nogueras: “El feixisme només l’aturarem des de Catalunya. Contra el feixisme, independentisme

Junts ha fet parada a Vic aquest matí en el marc de la campanya del 23-J. La candidata de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha assegurat que “ a la dreta i a la ultradreta només la frenarem els independentistes”. Nogueras s’ha mostrat convençuda que Junts és la única força “que pot aturar el feixisme”. La candidata ha alertat que ja n’hi ha prou d’aquesta Espanya que es treu el feixisme de la butxaca cada quatre anys per fer-nos por als ciutadans de Catalunya que votin el PSOE per frenar al PP. Els socialistes ni frenen ni han frenat mai la dreta espanyola. En aquest sentit, Nogueras ha recordat que el PSOE no frena a la dreta sinó que hi pacta. “Sempre sumen per defensar la ‘unidad de España’ encara que sigui trepitjant els interessos i els drets de Catalunya i dels catalans. El PSOE ha facilitat la investidura de Rajoy el 2016. Han pactat el 155. Aplaudeixen l’empresonament i les sentències contra el nostre govern legítim. El PP i el PSOE prometen portar el nostre president davant la injustícia feixista espanyola. Voten al Congreso plegats contra debatre sobre l’amnistia. El PSOE pacta amb el PP per impedir que Xavier Trias sigui alcalde de Barcelona”.

La  candidata s’ha mostrat molt crítica amb el PSOE, Sumar i ERC. “Han fallat estrepitosament en la defensa de Catalunya”, ha assegurat. En aquest sentit, Nogueras, ha posat en valor la feina feta per Junts a Madrid. “Hi ha hagut 4 diputats i 5 senadors de Junts que no s’han deixat prendre el pèl. Han fet valer cada un dels seus vots que tenien custodiats: mai tan pocs han fet tant per defensar Catalunya”, ha reblat Nogueras.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha volgut explicar la importància d’anar a votar a aquestes eleccions. “Per defensar els drets de tots els catalans, pensin el que pensin, l’únic vot útil és l’independentisme.  PSOE i PP només volen aturar-se per veure qui arriba abans a La Moncloa però després no triguen ni 30 segons a uni-se contra Catalunya, ha dit Turull. “On eren els socialistes l’1d’Octubre? Els independentistes ja vam aturar la ultradreta l’1 d’Octubre. Aquesta gent ens ha de venir a donar lliçons?”, ha assegurat el secretari general.“Ells tenen les togues i les porres però els catalans tenim les urnes”, hi ha afegit.

En la seva intervenció , la presidenta del Parlament, Anna Erra, ha descrit el grup de Junts a Madrid “com el millor equip”. Erra ha explicat que “la gent de Junts continuarà lluitant. “Els socialistes han intentat invisibilitzar-nos, que els independentistes no existeixin i que el conflicte es dilueixi”. La presidenta del Parlament ha alertat del retrocés del català. “Encara hi som. Encara tenim força i tenim veu. Som aquella veu quemolesta i que continuarem lluitant per Catalunya”, ha reblat Erra.

L’alcalde de Vic, Albert Castells, ha assegurat que “a Europa els estats són molts forts. I ara, en aquestes eleccions, nosaltres necessitem ser més forts que mai”, en referència a la sentència que s’ha conegut aquesta setmana a Brussel·les sobre el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí. En la seva intervenció, la candidata al Congrés, Susagna Roura, ha afirmat que “la veu més crítica i valenta de l’independentisme ha estat la de Junts. La de la Miriam Nogueras.

Vic, 8 de juliol de 2023