Nogueras: “L’únic vot útil i creïble per a Catalunya és el de Junts”

“Alguns estan molt nerviosos i obsessionats amb nosaltres i sembla que no se n’adonen que ja no són creïbles”, ha afirmat la candidata en un acte a Tremp

Nogueras s’ha reunit amb alcaldes del Pirineu, que li han traslladat la seva inquietud per la sequera i per la manca d’infraestructures que pateix aquesta zona de Catalunya

 

Junts ha dedicat el cinquè dia de campanya a la demarcació de Lleida. Al matí, la candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha visitat el Museu de Lleida des d’on ha denunciat “l’espoli econòmic, cultural i patrimonial”, fent referència a l’espoli que va patir el Museu de Lleida amb les obres de Sixena. A la tarda, Nogueras s’ha reunit amb alcaldes del Pirineu al municipi de Bassella, on li han traslladat les seves inquietuds per la sequera i per la manca d’infraestructures que pateix aquest part del país. L’acte centrald’avui s’ha celebrat a Tremp, capital del Pallars Jussà. La candidata ha apel·lat directament als votants. “L’únic vot útil i creïble perCatalunya és Junts. El 23-J o Catalunya o Espanya. I nosaltres, sempre, Catalunya”, ha dit. Nogueras ha assegurat que “alguns estan molt nerviosos i obsessionats amb nosaltres i sembla que no se n’adonen que ja no són creïbles”. En aquestsentit, Nogueras ha afirmat que “l’Estat espanyol només ens vol per treballar, pagar i callar. Que els partits que tenen seu a Madrid deixin de posar-se Catalunya a la boca perquè porten dècades menystenint-la i donant-li l’esquena”. La candidataconsidera que “cap legalitat espanyola ni cap govern protegirà mai la nostra nació ni la nostra llengua”. Nogueras ha fet una llista de greuge de les actuacions de l’Estat amb Catalunya. “Autodeterminació. No. Pressupostos. No. Amnistia. No. Rodalies.No. Pagesos de Catalunya. No. Pressupostos. No. Nacional 230. No. Terres de Ponent. No. Pirineu i l’Aran. No”, ha assegurat.

 

En la seva intervenció a Tremp, el candidat a la demarcació de Lleida, Isidre Gavín, ha recordat “l’espoli que va patir el Museu de Lleida”. Gavín ha fet referència als partits que van aprofitar l’article 155 per emportar-se obres de gran valor del Museu de Lleida. “El Museu de Lleida es va crear per explicar la història del Bisbat de Lleida. Van volertrencar el nostre relat històric i artístic i imposar-nos el seu relat. No és el relat de Tremp, ni de laterreta, ni de la Ribagorça. No ho podem permetre. El PSOE es feien fotografies amb els de VOXi amb el dels PP. Quants arguments més volem per anar a votar? Votar PP i votar PSOE és votar governs que van contra Catalunya.”, ha afirmat el candidat. Gavín s’ha mostrat molt crític amb les inversions que ha fet l’estat a la demarcació de Lleida. “Recordo que l’Estat volia tancar el tren de Lleida a la Pobla. Vam fer manifestacions, vam ser forts i ara tenim un tren que no té res a veure amb el que hi ha a Lleida”, ha dit Gavín.

La candidata al Senat per la demarcació de Lleida, Mayte Rivero, ha assegurat que “no ens rendim i no renunciem a l’1-O. No ho hem deixat estar. Junts no ho deixarem estar. Alguns diuen que s’ha fer nació, sabem que som una nació, no regalarem res”. En aquest sentit, ha assegurat “quan diuen que no és a canvi de res. Menteixen. És a canvi d’anar enrere, a canvi que aquesta nació sigui més prima i robar-nos oportunitats. A Junts no els regalarem resperquè ens aprimin la nació, perquè no ens potinegin ni el català ni la sanitat”. Rivero ha fet referencia al caràcter de la gent del Pirineu. “Si la catalanitat és laboriositat, ser pirinenc és laboriositat i persistència.”.

 

 

Tremp, 11 de juliol de 2023