Nogueras: “L’Estat espanyol és un mal negoci per a Catalunya i per al Delta”

La candidata al Congrés visita avui les Terres de l’Ebre

Junts comença la primera setmana de campanya electoral a les Terres de l’Ebre. La candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha visitat aquest matí la platja de la marquesa, Deltebre, un dels espais més emblemàtics de la zona i declarada reserva de la biosfera per la UNESCO. Des de peu de platja, la candidata ha criticat la deixadesa del govern espanyol envers aquest territori. “L’Estat espanyol és un mal negoci per a Catalunya i per al Delta”, ha assegurat Nogueras. “Cal recordar que les competències són de l’Estat espanyol i si es fan o no actuacions depèn del govern espanyol de torn, que ni fa ni deixa fer. Fan falta solucions intel·ligents però sobretot que s’executi el pla per al Taula de Consens pel Delta”, hi ha afegit la candidata.

En aquest sentit, Nogueras ha afirmat que “el Delta no pot viure ni sobreviure amb les molles de l’Estat espanyol”. La candidata al Congrés ha recordat que des de Junts s’han presentat propostes i esmenes als pressupostos del govern espanyol. “El PSOE i el govern de torn ha votat que no a les propostes, però els socialistes sí que han aprovat més 1360 milions a les grans elèctriques. Aixi no es solucionen els problemes estructurals”, hi ha afegit.

Nogueras ha fet referència al debat electoral que tindrà lloc aquesta nit entre els candidats del PP i el PSOE. “M’agradaria pensar que m’equivoco però crec que veurem un espectacle on Sánchez i Feijó contraposaran els programes però quan treguin la carta de Catalunya veurem una batalla de galls per veure qui ha bloquejat més Catalunya”, ha afirmat la candidata.

En la seva intervenció, el candidat al Congrés per la demarcació per Tarragona, Josep Maria Cruset, ha assegurat que “el Delta de l’Ebre és la màxima expressió de la deixadesa de l’Espanyol a les Terres de l’Ebre. Exigirem a l’estat Espanyol que, com a mínim, no doni l’esquena al nostre territori amb el Pla de Protecció del Delta i que escolti la Taula de Consens del Territori”. Cruset ha afirmat que des de Junts es coneix bé la problemàtica del Delta. “Cal la mobilització de sediments del riu. Cal reforçar el front litoral del Delta. I adoptar accions per fer front a les situacions d’emergència”, ha reclamat el candidat.

Per la seva banda, la candidata al Congrés, Irene Negre, ha assegurat que “l’Estat espanyol fa més mal que un temporal. Es necessiten inversions perquè no volem ser els primers refugiats climàtics d’Europa”.

 

 

Deltebre, 10 de juliol de 2023.