Nogueras: “Els vots de Junts estan al servei de Catalunya”

Junts inicia la campanya del 23-J

 

Junts ha iniciat aquest vespre la campanya del 23-J. La candidata al  Congrés, Miriam Nogueras ha assegurat durant l’acte que “cap vot custodiat per Junts es regalarà, i menys, a canvi de res”. Nogueras ha assegurat que “fa temps que el catalanisme no feia respecte, però avui ens arriben veus de Madrid espantades perquè Junts pot ser determinant aquest 23-J”. 

Junts ha fet la presentació d’inici de campanya a l’antiga fàbrica Gal i Puigsech, ara Palo Alto, al cor del barri del Poblenou de Barcelona. Nogueras ha assegurat que “som aquí per Catalunya. Som aquí per defensar la nostra nació. Som aquí per dir que ja n’hi ha prou que l’Estat espanyol , governi qui governi, ens segueixi prenent el pèl, els diners i els drets”. La candidata, que ahir va ser a Brussel·les donant suport al president Puigdemont, ha recordat que Junts “som el partit del president. Som els que defensem l’exili. Som els que no busquem el confort personal. Som els qui quan cal, prenem decisions incòmodes que pocs s’atreveixen a prendre”

Per altra banda, la presidenta Laura Borràs ha defensat que “ja n’hi ha prou de posar tots els partits independentistes al mateix sac, perquè no tots els partits independentistes hem mantingut la mateixa actitud ni hem pres les mateixes decisions. Però el nostre repte és ser capaços de superar les diferències i remar tots en la mateixa direcció, amb l’objectiu de la independència”. En aquest sentit ha assegurat que “nosaltres no busquem excuses per allunyar-nos de la independència, perquè la independència és la raó de ser de Junts, el nostre objectiu fundacional”

El secretari general Jordi Turull ha assegurat que “cal un canvi de paradigma” i que “s’ha de dir ja n’hi ha prou”, perquè “s’ha provat tot i tothom i només hem rebut enganys, menysteniment, ofec econòmic, persecució i repressió”. Per això Turull ha assegurat que “l’Estat espanyol ens vol per treballar, pagar i callar. Davant d’això ja n’hi ha prou”. En aquesta línia, el secretari general ha defensat que “no ens podem deixar alliçonar. S’ha demostrat que el vot útil per Espanya és el vot inútil per Catalunya. Què s’ha millorat amb el govern ‘més progressista de la història’? Si no defensem Catalunya nosaltres, no ho farà ningú”

En la seva intervenció, el cap de llista de Junts al Senat, Toni Castellà, ha assegurat que “davant una sentència injusta com la d’ahir, davant els intents d’aniquilar-nos del PP, PSOE, comuns, VOX i Sumar, i en nom de totes les generacions que han perdut la llibertat i del president Carles Puigdemont, el 23 de juliol omplim les urnes per poder dir ja n’hi ha prou”

D’altra banda, el candidat a la demarcació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha fet una crida a votar: “em sorprèn la gent que no sap si vol anar a votar el 23 de juliol i no saben si servirà de res. Ho hem de dir ben alt i ben clar: quedar-se a casa el 23 de juliol servirà perquè l’estat espanyol continuï robant diners i impedeixi la nostra llibertat”

Representant la veu de les terres gironines, la candidata Marta Madrenas ha assegurat que “estem activats pel 23J”: “des de les comarques gironines estem activats per al #23J. Nosaltres sabem que tenim raó i hem de dir prou”. En aquest sentit, la candidata ha demanat seguir l’exemple del president Puigdemont: “no tenim dret a rendir-nos. Aquesta batalla sabem que la guanyarem”

Finalment, el cap de llista de Junts per la demarcació de Lleida, Isidre Gavin, ha fet un símil amb la situació climàtica que està vivint el país amb com l’Estat espanyol tracta Catalunya: “a Catalunya patim dues sequeres i una és la d’inversions. Governi qui governi cada any patim una manca de recursos públics, de drets civils i un dèficit fiscal que ens afecta a tots. Davant d’aquesta regressió hem de fer front i mobilitzar-nos”

 

Barcelona, 6 de juliol de 2023.