Nogueras: “El PSOE actua com la dreta espanyola quan es tracta de Catalunya”

“Quines lliçons ens han de donar aquesta gent a nosaltres? No sé on eren el ministre Iceta, la senyora Batet o el president Sánchez quan ens pegaven l’1 d’octubre”, s’ha preguntat la candidata al Congrés

Junts continua la campanya electoral cap el 23-J i aquest vespre ha visitat la ciutat de Terrassa. La candidata al Congrés, Miriam Nogueras, ha demanat una mobilització de l’independentisme davant les crides que fa l’esquerra espanyola per aturar PP i VOX. “El PSOE actua com la dreta espanyola quan es tracta de Catalunya”, ha afirmat Nogueras. “Vaig poder veure com el PSOE investia com a president a Mariano Rajoy. Vaig veure com acordaven el 155. Els anys següents hem vist com PSOE i PP rebutjaven totes i cada una de les iniciatives que hem presentat els independentistes, com ara el debat sobre l’amnistia, la Comissió d’Investigació del 17-A i de Pegasus”. Nogueras ha criticat que ara el PSOE demani no votar la dreta. “Els hem de donar els nostres vots a aquells que envien a la presó els nostres diputats? Quines lliçons ens han de donar aquesta gent a nosaltres? No sé on eren el ministre Iceta, la senyora Batet o el president Sánchez quan ens venien a pegar l’1 d’octubre?”, ha asseverat Nogueras. “Aquesta legislatura malauradament també hem vist com una part de l’independentisme falcava aquest PSOE i entre tots han portat el nostre país a un retrocés inacceptable.  Un país més petit i empobrit”, ha lamentat Nogueras.

Nogueras, ha posat en valor la feina feta per Junts a Madrid. “Hi ha hagut 4 diputats i 5 senadors de Junts que no s’han deixat prendre el pèl. Han fet valer cada un dels seus vots que tenien custodiats: mai tan pocs han fet tant per defensar Catalunya”, ha reblat Nogueras.

A l’acte hi ha participat també el conseller i president del Consell Nacional de Junts, Josep Rull, que durant la seva intervenció ha apel·lat a la força de la nació catalana. “Ens hem de rebel·lar cívicament per guanyar la nostra llibertat com a poble”, ha assegurat Rull. El conseller ha estat molt crític amb l’actuació que va tenir la socialista Meritxell Batet amb els presos polítics. “Batet va fer el que Marchena no va tenir el valor de fer”. “Vam ser els diputats més efímers del Congrés, ens van fulminar de manera contundent”, ha explicat. Rull també ha assegurat que l’Estat espanyol “és rotundament dèbil. I ho dic perquè un estat que ha de desmantellar el seu estat de dret per combatre el que representem, ho és”, ha reblat. “Això no va de PP o PSOE. Ni tampoc de PP ni PSOE, va de Catalunya. Ni VOX ni Comuns, Catalunya”, ha conclòs el conseller.

La tinent d’alcalde de Terrassa, Meritxell Lluís, ha descrit Miriam Nogueras “com la millor candidata que podríem tenir. Ella i l’equip de Madrid són els millors representants per defensar els interessos dels catalans. “Ja n’hi ha prou de blanquejar el govern espanyol i de l’ofegament que sistemàticament continuen fent. El nostre estel no és fugaç, tenim una llista plural i transversal perquè així és Junts”, ha assegurat la tinent d’alcalde terrassenca. Lluís ha posat en valor la coalició amb Demòcrates i Moviment d’Esquerres.

Els candidat al Congrés i membre de Moviment d’Esquerres, Josep Serra, de Moviment d’Esquerres de Catalunya ha explicat que la coalició “és una barca on remem junts en la mateixa direcció. Hi som per les mateixes raons que vam fer el Junts pel Sí. Serra ha afirmat que “el PSOE és capaç de trepitjar la democràcia per tal d’aturar el moviment independentista. En la seva intervenció, el també candidat al Congrés, Ivan Vila, ha assegurat que” tant el PP com el PSOE han anat contra la nostra comarca. Un Estat espanyol que ens ofega i que perjudica el nostre desenvolupament. L’estat espanyol mai s’absté amb Catalunya. Si guanya Espanya, Catalunya hi perd”, ha assegurat.

Terrassa, 8 de juliol de 2023.