La secretària segona de la Mesa del Parlament i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, assisteix al Fòrum de l’Aliança Parlamentària Mundial (APM) en el marc de la Conferència Women Deliver 2023 a Kigali (Ruanda)

Women Deliver és una organització global que defensa la igualtat de gènere i la salut i els drets de nenes i dones, en totes les seves identitats interseccionals i en tots els aspectes de les seves vides, especialment en la salut i els drets sexuals i reproductius. Per a dur a terme els seus objectius treballen amb governs, grans empreses i organitzacions de la societat civil. 

La Conferència Women Deliver 2023 (WD2023) tindrà lloc de manera presencial i virtual a Kigali, Ruanda del 17 al 20 de juliol de 2023. És una de les convocatòries multisectorials més grans per a promoure la igualtat de gènere i ha sigut creada conjuntament per defensors de base, governs multilaterals, el sector privat, organitzacions filantròpiques i joves. 

Tindrà com a eix central la salut i els drets sexuals i reproductius i centrarà els principis feministes interseccionals per a l’abordatge dels problemes que afecten les nenes i dones des del canvi climàtic fins la violència de gènere, passant pels treballs de cura no remunerats i per identificar i posar en pràctica solucions basades en l’evidència. 

En el marc de la WD2023, el dimarts 18 de juliol Madaula participarà com a moderadora d’un dels panels del Fòrum de l’Aliança Parlamentària Mundial centrat en el rol dels parlamentaris per avançar en la legislació pro SDRS.

El panel consistirà en una discussió oberta entre els parlamentaris assistents i un dels ponents convidats és la Dra. Samukeliso Dube. La cloenda de la sessió anirà a càrrec de la Sra. Maliha Khan, presidenta i directora executiva de Women Deliver.

Aquest fòrum reunirà a uns 55 representants de parlaments de tot el món que treballen per millorar l’accés a la salut i els drets sexuals i reproductius (SDSR) amb l’objectiu d’inspirar l’acció i mobilitzar la voluntat política al voltant de qüestions crítiques relacionades amb els drets, la salut, l’empoderament i el benestar de dones i nenes.

 

Barcelona, 14 de juliol del 2023