Laura Borràs és escollida presidenta del Parlament de Catalunya de la XIII legislatura

La presidenta del Parlament ha considerat que aquesta legislatura ha de marcar un “punt d’inflexió en l’avenç cap a la independència de Catalunya” i

Borràs ha afirmat que treballarà perquè la cambra “preservi els drets de tots els diputats i s’oposi a la retallada de llibertats”

 

Laura Borràs ha estat escollida presidenta del Parlament de Catalunya de la XIII legislatura aquest divendres 12 de març en la sessió constitutiva de la Cambra que s’ha fet insòlitament a l’auditori de la institució per garantir que es complia amb la normativa sanitària. Jaume Alonso-Cuevillas també ha estat escollit com a secretari segon de la Mesa. Durant el seu discurs d’investidura, la presidenta Borràs ha afirmat que treballarà perquè “aquesta casa preservi els drets de tots els diputats, que és la manera de preservar els drets dels seus electors i s’oposi a la retallada de llibertats dels seus membres i, per extensió, de tota la ciutadania a la que representem”. En aquest sentit, la presidenta ha reivindicat el paper del Parlament de Catalunya com la “màxima expressió de la tossuda voluntat de ser i de persistir d’un poble que no es vol sotmès de ningú ni submís de ningú i que no accepta tuteles de cap mena per decidir lliurement com ha de regir el seu destí col·lectiu”.

 

 

En el seu discurs durant la sessió constitutiva, la presidenta Borràs ha considerat que aquesta legislatura ha de marcar “un punt d’inflexió en l’avenç cap a la independència de Catalunya perquè així ho han volgut i decidit més de la meitat dels ciutadans”. En aquesta línia, Borràs ha recordat que l’Estat espanyol “el que no aconsegueix guanyar a les urnes intenta guanyar-ho als tribunals” i ha criticat la judicialització de la política com a “única resposta des de fa deu anys”. També ha assegurat el seu compromís per tal que no hi hagi limitacions en el debat parlamentari. Finalment, també ha tingut una menció especial per Carme Forcadell i Meritxell Serret, que ha pogut assistir a la sessió constitutiva: “Tant de bo el seu sigui el primer de tots els retrobaments que han de venir, i que no voldríem haver de diferir ni un sol dia més”.

 

Aquests són els perfils dels 32 diputats de Junts per Catalunya de la XIII legislatura:

 

 

BARCELONA

 

Laura Borràs i Castanyer

Nascuda a Barcelona el 5 d’octubre de 1970.

 

És llicenciada en filologia catalana (1993) i doctora en filologia romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de follia a l’Edat Mitjans. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques, per la qual va obtenir el Premi extraordinari de doctora de la Divisió d’humanitats. És professora de la Universitat de Barcelona des de 1995, on ensenya teoria de la literatura i literatura comparada i s’ha especialitzat en la difusió de la literatura en entorns digitals, particularment les xarxes socials.

 

Laura Borràs va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes (2013-2018) i va ser consellera de Cultura i diputada al Parlament de Catalunya (2018-2019). També ha estat portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats en les legislatures XIII i XIV (2019-2020).

 

Què aporta Laura Borràs?

Determinació, capacitat de treball, il·lusió, feina d’equip, compromís, cultura, alegria, respecte, solidaritat i sororitat, conviccions fermes, fidelitat, coratge, resiliència, valors, ètica, negociació, confrontació, lideratge i proximitat.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta nova legislatura treballarà per materialitzar el mandat de l’1 d’octubre; oferirà professionalitat i eficàcia en la gestió; se centrarà en reestructurar l’independentisme perquè la unitat ja no és una possibilitat, és una necessitat. I qui no vol la unitat, no prioritza la independència.

 

 

Joan Canadell i Bruguera

Nascut a Barcelona el 9 de setembre de 1967.

 

És enginyer industrial i empresari i ha estat president de la Cambra de Comerç de Barcelona.

 

Què aporta Joan Canadell?

Visió de país, crec que Catalunya ho té tot per ser un dels països més pròspers d’Europa, tal com explico al llibre “Potencial d’Estat”. També aporta experiència en el món econòmic i empresarial, després de co-fundar el Cercle Català de Negocis i presidir la Cambra.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Assolir un Estat propi; poder desenvolupar un model de país que ens porti a ser un dels estats més pròspers d’Europa i crear una estratègia internacional per recuperar el prestigi que mereix Catalunya.

 

 

Elsa Artadi i Vila

Nascuda a Barcelona el 19 d’agost de 1976.

 

És economista i doctora per Harvard. Ha estat Directora General de Coordinació Interdepartamental amb el president Puigdemont; també ha estat diputada al Parlament i Consellera de la Presidència amb el Govern del president Quim Torra.

 

Actualment Presideix el grup de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona

 

Què aporta Elsa Artadi?

Rigor de gestió per la crisi actual; és dialogant i ferma per negociar i no es rendeix davant la confrontació; Treball incansable; Implantar polítiques de progrés econòmic i social, sostenibles i feministes. Fer de Barcelona la capital de Catalunya.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per implementar el mandat de l’1 d’octubre.
Aporta solvència i rigor en les polítiques del Govern per fer front a la triple crisi: econòmica, social i sanitària; i treballarà per reforçar el nostre rol a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

 

 

Jaume Alonso-Cuevillas

Nascut a Barcelona el 22 de novembre de 1961.

 

Advocat. Doctor en Dret. Catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona.

Economista i Llicenciat en Administració d’Empreses. Màster en Auditoria de Comptes.

 

Ha estat Degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, President del Consell de l’Advocacia Catalana i President de la European Bars Federation (Federació  Europea de Col·legis d’Advocats). Ha estat diputat al Congrés durant les Legislatures XIII i XIV.

 

Què aporta Jaume Alonso-Cuevillas?

Bon coneixement del dret i en particular el dret processal essencials per mantenir l’embat amb l’estat; experiència parlamentària al Congrés; capacitat comunicativa per fer pedagogia dels drets de Catalunya; i experiència de gestió a l’àmbit corporatiu.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per il·lusionar els nostres conciutadans i conciutadanes en el projecte de construir una República; mantenir l’embat amb l’estat per seguir creant les condicions per poder exercir eficaçment l’autodeterminació de Catalunya; i dur a terme una gestió modèlica.

 

 

Meritxell Budó i Pla

Nascuda a Barcelona el 3 d’agost de 1969.

 

És farmacèutica. Ha estat alcaldessa de La Garriga durant 9 anys i consellera de la Presidència i Portaveu del Govern.

 

Què aporta Meritxell Budó?

La proximitat del sector privat i el món local em fan una dona que toca de peus a terra. El Govern m’ha permès un coneixement ampli i transversal de país. Aporto experiència i coneixement amb solvència, realisme i valentia.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per fer realitat el mandat de l’1 d’octubre amb la unitat estratègica de l’independentisme; la recuperació social i econòmica, i aconseguir la reforma del sistema sanitari; la llei d’amnistia com el punt de partida de qualsevol negociació.

 

 

Jordi Puigneró i Ferrer

Nascut a Sant Cugat del Vallès el 2 de febrer de 1974.

 

Enginyer màster (MENG) en Sistemes d’Informació per la Universitat de Surrey a Anglaterra (1992-1997).

La seva carrera professional s’inicia al departament d’informàtica del Deutsche Bank a Frankfurt, on treballa com a analista-programador entre els anys 1997 i 2001. L’any 2001 s’incorpora a IBM-Barcelona com a consultor sènior i cap de projectes informàtics i de noves tecnologies.

Actualment és Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública

 

Què aporta Jordi Puigneró?

El meu compromís insubornable per fer possible quan abans millor la independència de Catalunya. L’experiència política i de gestió a nivell municipal i al Govern. La meva formació com a enginyer TIC i l’experiència laboral en el sector bancari i TIC.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per desplegar la independència sorgida del mandat de l’1 d’octubre sense tancar mai la porta al diàleg ni renunciar a la unilateralitat; treballar per una Catalunya econòmicament pròspera, ecològicament compromesa, socialment justa i digitalment avançada.

 

 

Anna Erra i Solà

 

Nascuda a Vic el 7 d’octubre de 1965.

 

És professora i llicenciada en Història.

 

Actualment és alcaldessa de Vic i ha estat diputada al Parlament de Catalunya (2018-2020).

 

Què aporta Anna Erra?

Coneixement, proximitat i la voluntat de representar el món local i sobretot el meu territori, la Catalunya Central; implicació personal en la millora del país i treballant amb força, perseverança, il·lusió i equip.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà la unitat estratègica per avançar en la formació d’un Estat propi; per la solvència i bona governança per oferir oportunitats de millora a totes les parts del país; i  per l’educació com a base transformadora del nostre país.

 

Lluís Puig i Gordi

Nascut a Terrassa el 18 d’octubre de 1959.

 

És delineant i músic. Ha estat empresari cultural durant 10 anys i director del Mercat de Música de Vic. També ha estat director general de Cultura Popular, Associacionisme i Accions Culturals. (2011-2017), conseller de Cultura en la XI legislatura i director del Programa per al desenvolupament de projectes culturals d’àmbit internacional (2018-2021)

 

Què aporta Lluís Puig?

La cara de totes les persones represaliades, amb querelles o condemnades; seré la veu de les 300.000 persones catalanes que viuen arreu del món i el batec de la cultura i la llengua catalana, aranesa i de signes.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per seguir avançant en el mandat de l’1 d’octubre fins al final; fer costat i complicitat a l’acció exterior del Consell de la República i posar la llengua i la cultura catalana al lloc que es mereix, estretament relacionada amb tots els països catalans.

 

Aurora Madaula i Giménez

Nascuda a Mollet del Vallès el 12 de novembre de 1978.

 

És historiadora, especialista en nacionalisme, exili, memòria històrica i guerra freda i ha estat diputada al Parlament de Catalunya en la XII legislatura.

 

Què aporta Aurora Madaula?

Rigor i professionalitat, així com dedicació intensa i exclusiva com he fet durant els últims tres anys de diputada al Parlament; una visió global i estratègica gràcies a la participació en el Consell per la República.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per conformar Govern a la Generalitat pensat per avançar tant nacionalment com social per culminar el procés d’independència, un país més just, més progressista i plenament feminista i seguir denunciant i lluitant contra la repressió.

 

 

Damià Calvet i Valera

Nascut a Vilanova i la Geltrú el 23 de maig de 1968. Graduat en Ciències i tecnologies de l’edificació i diplomat en Arquitectura tècnica. Soc l’actual conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de Catalunya.

 

Què aporta Damià Calvet?

Experiència a l’administració pública i al món privat. Conec bé el país, les comarques i la seva gent. Aporto coneixements sectorials en polítiques territorials i ambientals, trajectòria, capacitat de gestió i negociació, vocació de servei i el compromís de fer de Catalunya un país de primera.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballaré per la independència, per la sostenibilitat i per l’equitat social, refermant el compromís amb el mandat de l’1 d’octubre, un camí que ha portat el Govern legítim a la presó, l’exili i a la repressió de moltíssimes persones.

 

Mercè Esteve i Pi

Nascuda a Barcelona el 22 d’octubre de 1968.

 

És alcaldessa de Begues des de l’any 2011, on assumeix també les responsabilitats de les àrees d’Hisenda, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana. És portaveu de Junts per Catalunya a l’ Àrea Metropolitana de Barcelona i vicepresidenta de l’AMI. És coordinadora de l’executiva local de Junts a Begues i membre de la vegueria de les comarques de Barcelona. Des de 2019 és secretària del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

 

Què aporta Mercè Esteve?

Experiència en l’àmbit de la gestió pública i coneixement de la ciutadania metropolitana, per esdevenir-ne la seva veu. I tot plegat, des de la perspectiva dels municipis petits, tan importants en el conjunt del país.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

El retorn de la nostra activitat normal abans de la pandèmia amb total plenitud, a través de la política i l’impuls legislatiu com a eines al nostre abast que permetin garantir el progrés econòmic i social de la nostra societat cap a la plena llibertat de Catalunya.

 

 

Josep Rius i Alcaraz

Nascut a Barcelona, el 2 de gener de 1974.

 

És llicenciat en Dret (UAB); té un Màster en Dret de l’Empresa (UPF) i Màster en Direcció Pública (Esade). Ha estat Director de l’Oficina dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra (2016-2019).

 

També ha estat Director general d’Anàlisi i Prospectiva del Departament de la Presidència i és vicepresident de Junts per Catalunya.

 

Què aporta Josep Rius?

Experiència de 12 anys d’advocat a l’empresa privada. També la manera d’entendre la política amb l’exemple rebut treballant estretament amb el conseller Quim Forn i els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra: esforç, generositat, compromís, valentia i honestedat.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per culminar el mandat de l’1 d’octubre: autodeterminació, amnistia i fi de la repressió; també respondre a les necessitats econòmiques i socials dels 7,5 milions de catalans; i articular un Govern fort i cohesionat que vetlli pels drets i la prosperitat dels catalans/es.

 

 

Judit Toronjo i Nofuentes

Nascuda a Tordera l’11 d’octubre de 1990

 

És llicenciada en Ciències Polítiques; ha estat responsable legal d’un consorci universitari i secretària General de la JNC, des del 2019.

 

Què aporta Judith Toronjo?

Des de la honestedat, el rigor i la persistència que he seguit sempre, vull ajudar a millorar la vida dels ciutadans del nostre país. I ho vull fer garantint una veu jove, feminista i independentista, que connecti a les generacions actuals i futures.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre;  per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats; i per la gestió eficient dels recursos davant del context de crisi sanitària, econòmica i social que viu el país, per un futur digne i socialment just.

 

 

Francesc de Dalmases i Thió

Nascut a Barcelona el 23 de setembre de 1970.

 

Ha estat president de l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), membre de la Federació Catalana pels DDHH i fundador de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua). Ha treballat en la promoció, coneixement i reconeixement dels Drets Humans en organitzacions diverses com ara el CIEMEN, IGMAN-Acció Solidària i la Fundació CATmón i ha treballat en projectes de cooperació al desenvolupament a escenaris diversos com Bòsnia, Afganistan, Congo, Mèxic, Brasil o el Kurdistan.  Ha estat diputat de Junts per Catalunya en la XII legislatura.

 

Què aporta Francesc de Dalmases?

Tenim el repte de mantenir el compromís amb l’1 d’octubre. Això és garantir una majoria independentista liderada per Laura Borràs al capdavant de Junts que tingui per objectiu la independència, el benestar i el progrés de Catalunya.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aquesta legislatura treballarà des de Junts per Catalunya per garantir la confrontació intel·ligent amb l’Estat per assolir la independència; Junts és la garantia d’un Parlament i d’un Govern rigorós i compromès amb el progrés i el benestar. Unes institucions que han de ser referents en la defensa dels Drets Humans en la seva dimensió individual i, sobretot, col·lectiva.

 

Titon Lailla i Jou

Nascuda el 3 d’octubre del 1975

És infermera especialista en Salut Mental, llicenciada en Psicopedagogia; ha estat diputada Parlament de Catalunya els últim anys i ha sigut Secretària de Participació social i local en Salut al Departament de Salut.

 

Què aporta Titon Lailla?

La incorporació de Demòcrates en la llista de Junts representada per la meva persona exemplifica la transversalitat de la llista, en un moment tan transcendent pel país.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Espero que aquesta sigui la última legislatura autonomista i espero estar a l’alçada del que ha volgut el poble de Catalunya.

 

Glòria Freixa i Vilardell

Nascuda a Barcelona el 13 de març de 1969.

 

Ha exercit 24 anys com advocada. Va fundar la filial de Laporta & Arbós a Buenos Aires. L’any 2000 va passar a dirigir la oficina de Roca Junyent a Argentina, passant després al despatx de Barcelona fins l’any 2006 quan s’incorpora com a lletrada a  l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades; va ser fundadora i Presidenta d’Òmnium Sarrià Sant Gervasi fins el 2019 quan entra com a Diputada per Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya.

 

Què aporta Glòria Freixa?

Passió, professionalitat i entrega. Treballar per fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Un llarg bagatge de lluita i compromís per la nostra llibertat. Expertesa com a Diputada, treballant amb rigor i coneixement per cada racó del país. Bon govern i transparència.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Treballar per la independència;  i governar per seguir creixent com a país. Apostar pel projecte Catalunya 2022, on des de l’expertesa i l’experiència internacional s’implementin les millors polítiques en cada àmbit; també per la llengua i polítiques valentes que facin de la nostra llengua, la de tots els catalans. Per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats

 

 

CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L’EBRE

 

Albert Batet Canadell

Nascut a Tarragona el 5 de març de 1979

 

És llicenciat en Administració i Direcció d’Empresa per ESADE. Ha estat el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya durant la XII legislatura, a més de diputat durant la X i XI legislatures. Va ser alcalde de Valls entre els anys 2008 i 2019, i anteriorment va ser regidor del 2003 al 2008.

 

Fou vicepresident de la Diputació de Tarragona (2011-2015) i president del Patronat de Turisme de la Costa Daurada (2011-2012).

 

Què aporta Albert Batet?

Aportarà l’experiència de ser el president del grup parlamentari en una legislatura excepcional; el coneixement en la gestió a l’alcaldia de Valls; i l’aprenentatge d’haver participat, des de l’inici, en la gestació de Junts per Catalunya.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Que el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès tinguin una veu forta al Parlament. Treballar per aconseguir la independència i acabar la feina iniciada l’1 d’Octubre, tal com diu el president Puigdemont, i sempre treballant amb solvència i rigor.

 

 

Mònica Sales Cruz

Nascuda a Jesús el 27 d’agost de 1983.

 

És doctora en Filologia Catalana i professora associada de la Universitat Rovira i Virgili, i exerceix de diputada al Parlament de Catalunya des de 2018.

 

Què aporta Mònica Sales?

Compromís, constància i capacitat de treball en equip. Des de l’experiència adquirida i amb el rigor que la caracteritza, Sales vol continuar sent una veu compromesa amb les Terres de l’Ebre, i amb el Camp de Tarragona i el Baix Penedès.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

De la XIII legislatura n’espera fer país i avançar cap a la República Catalana, seguint fidels al mandat de l’1 d’octubre i amb el grup parlamentari i el Govern treballant en equip per governar Catalunya i fer front a la crisi que vivim, amb tots els instruments possibles i preparats per defensar-nos de tots els embats.

 

 

Eusebi Campdepadrós i Pucurull

Nascut a Montblanc el 23 de setembre de 1961

 

És advocat de professió i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Va exercir de diputat i Secretari Primer de la Mesa del Parlament de Catalunya durant la XII legislatura. Anteriorment va formar part del Secretariat Nacional de Juristes per la Independència de l’ANC

Què aporta Eusebi Campdepadrós?

Determinació i experiència professional com advocat i professor de la URV; coneixement de la realitat del territori i de les empreses i ajuntaments; implicació social com a casteller. Així com compromís en la causa nacional catalana demostrat en la seva implicació a l’ANC, amb l’organització del 9N i les consultes populars per la independència del 2010.

Què n’espera de la nova legislatura?

Fer passes per assolir la independència. Exigir l’amnistia dels presos polítics, dels exiliats i de tots els represaliats polítics. Del Govern n’espero que governi amb confrontació intel·ligent. Així mateix, treballarem per reforçar Junts com a partit, fer-lo créixer com una eina útil i de transformació política, implicat en el teixit social.

 

 

Teresa Pallarès Piqué

Nascuda a Marçà el 2 de desembre de 1964

 

És Psicopedagoga. Diputada al Parlament de Catalunya durant la XII legislatura.

 

Què aporta Teresa Pallarès?

Coneixement del medi rural. Aportacions en la línia de la sostenibilitat, cohesió social i territorial. Integració en l’àmbit rural a les polítiques del país en termes d’equitat i també en termes de sostenibilitat.

 

Coneixement de l’àmbit industrial i també empresarial. Connexió estreta amb el turisme.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Una proposta seriosa i creïble de governabilitat. Que els territoris tinc veu a l’hora de decidir. que no tot surti de Barcelona Lluitar per la nostra llibertat i arribar a ser un país independent.

 

Aquesta legislatura també cal treballar tenint en compte els ODS marcats per la Unió Europea.

 

 

GIRONA

Gemma Geis i Carreras

Nascuda al Pont Major (Girona) el 9 de novembre de 1979

 

És Doctora Dret Administratiu i professora i investigadora a la Universitat de Girona. Ha exercit de portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya durant la XII legislatura.

 

Què aporta Gemma Geis?

Perseverança, capacitat de treball en equip, empatia, comprensió davant les crítiques i haver teixit ponts amb les forces independentistes, així com l’experiència acumulada d’haver estat diputada durant la XII legislatura i poder explicar de primer mà què ha passat en el Parlament.

Què n’espera de la nova legislatura?

Teixir estratègia unitària cap a la independència. Aixecar el país, especialment, en el meu cas, les comarques gironines de l’impacte econòmic i social de la Covid19. Defensa de les institucions de Catalunya, sense autocensura.

 

 

Marta Madrenas i Mir

Nascuda a Girona l’1 de novembre de 1967

És advocada, agent de la propietat immobiliària i docent universitària a la UdG. És alcaldessa de l’Ajuntament de Girona des de 2016 i ha exercit de diputada durant la XII legislatura.

 

Què aporta Marta Madrenas?

Compromís i determinació cap a la independència. Així mateix, aporta el coneixement i l’experiència en gestió, tant pública com privada. En política, gestió de la proximitat i capacitat de planificació de futur. La defensa de les necessitats del món local al Parlament.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Recuperar la unitat que va fer possible l’1O situant la independència al centre del debat i l’acció política. Afrontar la doble transició digital i ecològica. Superar l’actual crisis econòmica i social amb eines de col·laboració público-privada.

 

Salvador Vergés i Tejero

Nascut a Olot el 27 de gener de 1976

 

És enginyer de Ponts i Camins, pagès, ramader i emprenedor agroalimentari d’una empresa del sector càrnic.

 

Què aporta Salvador Vergés?

Fermesa en la culminació de la independència, eficàcia i capacitat de gestió des de les institucions, i noves maneres de fer que permetin a la ciutadania recuperar la confiança en la política.

Què n’espera de la nova legislatura?

Avançar amb efectivitat, valentia i sense excuses fins a culminar la independència, gestionar amb el millor equip i de manera òptima les engrunes de l’autonomia, i explicar sempre als ciutadans què faríem sense Espanya però què farem malgrat Espanya.

 

Francesc Ten Costa

Nascut a Calella el 15 de maig de 1968

 

Vinculat al món cultural, és funcionari de la Universitat de Girona. Ha exercit de diputat durant de la XII legislatura.

 

Què aporta Francesc Ten?

Treballar per al desenvolupament de La Garrotxa i la resta de la circumscripció de Girona. Treball legislatiu i parlamentari per la Cultura i la llengua. Transversalitat. Convicció ferma per la Independència. Experiència 12a Legislatura. Honestedat

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Bon govern per a les persones i per al teixit econòmic. Continuar avançant cap a la Independència. Treballar per fomentar i  aconseguir l’equilibri territorial del país.

 

Maria Antònia Batlle i Andreu

Nascuda a Lloret de Mar el 16 de maig de 1973

 

És llicenciada en Dret i empresària del sector turístic. Va ser regidora de l’ajuntament de Lloret del 2007 al 2011.

 

Què aporta Maria Antònia Batlle?

Le meva experiència i coneixements dins del món turístic, aportant una visió des de l’àmbit empresarial molt necessària a les institucions, així com el coneixement del funcionament de l’administració local, havent estat regidora

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Que avancem cap al país lliure que volem i cap a la independència, treballant amb perspectiva territorial i de descentralització, amb transversalitat des de la perspectiva de gènere.

 

 

Ferran Roquer i Padrosa

Nascut a Portbou el 6 de desembre de 1967

 

És professor ensenyament secundari i professor associat de l’Institut de Ciències de l’Educació UdG. És Alcalde de Borrassà des de 2003 i president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà entre 2015 i 2018. També ha exercit de director dels Serveis Territorials a Girona del Departament. de Benestar Social i Família i del Depertament d’Empresa i Coneixement.

 

Què aporta Ferran Roquer?

Coneixements a Ensenyament (professor secundària i UdG), Territori i Sectors productius (experiència d’Empresa i Benestar), Administració. Local (alcalde i President del CCAE), Empresa (economista), Interior (portaveu Comissió Parlament i municipis petits.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre. Fer un país més pròsper, capaç de gestionar els recursos que genera i potenciar l’educació (eina principal del progrés social). Pensar una Administració del segle XXI, digital, senzilla i al servei de les persones.

 

Jordi Munell i Garcia

Nascut a Ripoll el 17 de novembre de 1965.

 

És llicenciat en Ciències Físiques, Màsster en Microelectrònica per la UAB i MBA per la Universitat de Girona. És alcalde de Ripoll des del 2011. Ha exercit de diputat durant les legislatures XI i XII.

 

 

Què aporta Jordi Munell?

Visió de l’equilibri territorial com a estratègia futura de país des de les comarques de muntanya. Experiència en la gestió municipal i propera als ciutadans en totes situacions “a les verdes i a les madures”, compromís amb el mandat de l’1 d’octubre

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Estratègia per revertir i superar la crisi social i econòmica post Covid19. Reequilibri territorial (infrastructures, mobilitat, connectivitat, educació, sanitat…). Apostar per canvis i transformació: societat coneixement, pacte indústria, energia. Arribar a ser un país lliure, democràtic i sobirà

 

 

 

LLEIDA ALT PIRINEU I ARAN

Ramon Tremosa i Balcells

Nascut a Sant Boi de Llobregat el 30 de juny de 1965.

 

Conseller d’Empresa i Coneixement des del setembre de 2020. És professor titular d’economia a la Universitat de Barcelona.

 

Va ser eurodiputat al Parlament Europeu de 2009 fins el 2019.

 

Què aporta Ramon Tremosa?

20 anys com a professor universitari d’economia i 10 anys com a diputat al Parlament Europeu. Aquesta experiència professional i política ara la voldria posar al servei de la ciutadana catalana en general i de la ciutadania de Lleida en particular.

Què n’espera de la nova legislatura?

Fer avançar la necessitat de la independència, perquè progressi el país i la seva gent, sense renunciar a la difícil gestió del dia a dia. En l’àmbit sectorial, la recuperació econòmica postcovid i la gestió dels Fons Europeus.

 

 

Cristina Casol Segués

Nascuda a Lleida el 13 de febrer de 1969.

 

És arquitecta i funcionària de carrera de la Generalitat. Ha exercit de cap dels Serveis Territorials d’Habitatge a Lleida

 

Què aporta Cristina Casol?

Tots els meus coneixements i els meus valors al servei de Catalunya

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Complir amb el mandat popular del primer d’octubre i liderar o governar pel país amb polítiques de responsabilitat ambiental, de llibertat individual, democràtiques, socials, econòmiques, ecològiques ajustades a les demandes dels ciutadans

 

Jordi Fàbrega i Sabaté

Nascut a Lleida el 10 de juliol de 1972.

 

És Pediatra, llicenciat en Medicina i Cirurgia. Actualment és l’alcalde de la Seu d’Urgell.

 

Què aporta Jordi Fàbrega

Experiència en gestió municipal i sanitària en aquests moments de pandèmia. Treball, il.lusió i disponibilitat per fer un país just i pròsper, amb igualtat i equitat, on tothom (sense tenir en compte el codi postal) tingui les mateixes oportunitats.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Aconseguir totes les eines per fer un país més just i pròsper amb la independència. Millorar els serveis bàsics (sanitat, cobertura social, treball, educació…) Recuperació econòmica postCovid19.

 

Anna Feliu Moragues

Nascuda a l’Albi el 21 de setembre de 1979

 

És llicenciada en Traducció i Interpretació i professora de secundària. És alcaldessa de l’Albi i ha estat directora dels Serveis Territorials de Presidència a Lleida.

 

Què aporta Anna Feliu?

Una visió propera de les necessitats del territori de les comarques de Lleida, del món rural i dels ajuntaments.

Què n’espera de la nova legislatura?

Un treball en equip que faci possible un clar desenvolupament social i econòmic del nostre país, posant un accent especial en el món rural, amb les necessitats dels petits municipis del nostre país.

 

 

Joan Carles Garcia Guillamon

Nascut a Alfarràs el 20 de setembre de 1970.

 

És llicenciat en Dret per la UdL i Criminòleg Superior per la UB. També treballa al Departament de Justícia.

 

Què aporta Joan Carles García?

La visió de Ponent i de les opinions de la gent de base que són les que han de marcar les decisions del futur del nostre pais. Al Parlament una realitat s’ha d’acabar imposant. La realitat de la vida diària de les persones.

 

Què n’espera de la nova legislatura?

Gestionar de la manera més eficaç les conseqüències de la Covid-19. Treballar en favor de la recuperació econòmica i social del pais. La independència de Catalunya com a vehicle motor per resoldre molts dels problemes actuals del nostre territori.