La Vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, modera un debat sobre els drets sexuals i reproductius a la Conferència Internacional Women Deliver que se celebra a Ruanda

Aquesta setmana s’està fent a Kigali (Ruanda) la Conferència Women Deliver 2023, una de les convocatòries internacionals més importants per a promoure la igualtat de gènere i que aquest any té com a eix central la salut i els drets sexuals i reproductius.

En el marc de la programació d’aquest fòrum, el dimarts 18 la secretària segona de la Mesa del Parlament i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, ha moderat el debat específic d’un dels panels del Fòrum de l’Aliança Parlamentària Mundial.

En aquest debat s’han compartit les diferents estratègies dels parlaments d’arreu del món i s’han analitzat algunes de les aproximacions actuals a la igualtat de gènere, l’accés als mètodes anticonceptius, l’educació i els drets sexuals i reproductius, a més d’altres qüestions relacionades amb la matèria.

Han participat com a ponents, entre d’altres, la Vicepresidenta de Palau, Sengebau Senior, la Directora Executiva de Family Planning, la Dra. Samukeliso Dube, i la Directora General de Women Deliver, la Dra. Maliha Khan, que ha encoratjat les parlamentàries a defensar els drets de les dones i a exigir poder fer la seva feina als parlaments respectius. 

En el seu paper de conductora del debat, Madaula ha pogut fer valer el paper dels parlaments de diferents parts del món que no són estat, però que treballen en xarxa amb entitats internacionals com l’Aliança Global Parlamentària (GPA) o el Fòrum Parlamentari Europeu (EPF), tal com fa el Parlament de Catalunya, i interactuen regionalment en col·laboració amb la societat civil.

 

Kigali, 18 de juliol del 2023