La consellera Ciuró anuncia que el Fòrum Judicial de Tarragona s’ubicarà a la zona del Francolí

La consellera afirma que s’ha buscat la “millor solució” per tenir “com més aviat millor i en les millors condicions el Fòrum Judicial de Tarragona”, una reivindicació històrica “de fa més de vint anys” 

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró ha anunciat aquest matí que la seu del Fòrum Judicial de Tarragona s’uibcarà a la zona del Francolí, concretament al carrer Arquebisbe Pont i Gol de Tarragona. La consellera s’ha reunit amb l’alcalde de Tarragona, pau Ricomà, i els operadors jurídic, per comunicar-los la decisió. 

Ciuró ha afirmat que unificiar els serveis de justícia en un únic lloc vol dir “fer una gestió eficient dels recursos i pensar en les persones usuàries” i que poder anunciar la ubicació del futur Fòrum Judicial de Tarragona “és una gran notícia tant per als operadors jurídics com per a la ciutadania”

La consellera ha explicat que, si es compleixen tots els terminis, es preveu que aquest any es tinguin els recursos per al projecte i el 2026 el Fòrum estigui en funcionament. “Hem buscat una solució real, efectiva, sostenible, que no sigui fer volar coloms ni llançar la pilota endavant, perquè volem que Tarragona tingui la Ciutat Judicial que es mereix. Volem tenir un servei de justícia àgil, en què la ciutadania sigui el centre de la nostra acció. Tarragona ha de disposar d’aquest Fòrum Judicial, que no és un caprici i que busca unificar les vuit seus judicials escampades en un únic punt”, ha remarcat Ciuró.

El nou equipament serà de 32.000 metres quadrats on s’ubicaran tots els equipaments de Justícia, des de l’Audiència Provincial fins a tots i cadascun dels òrgans unipersonals. 

 

Tarragona, 31 de gener de 2022.