Junts reclama un conveni entre la Generalitat i el Govern espanyol per a la gestió de l’Ingrés Mínim Vital

El senador Josep Maria Cervera denuncia que a Catalunya només 5 de cada 100 persones reben aquesta ajuda

 

El senador de Junts per Catalunya, Josep Maria Cervera, ha reclamat al ministre de Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, un conveni entre la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol segons el qual sigui el govern català qui gestioni lIngrés Mínim Vital. En aquesta línia, Cervera ha destacat que a Catalunya, només 5 de cada 100 persones vulnerables estan rebent aquesta ajuda. Per a Cervera, del repartiment de les prestacions de l’Ingrés Mínim Vital, Catalunya resulta clarament perjudicada. Tractant-se del territori on menys recursos per habitant destina el Govern, tan sols el 6% del total de pressupost executat, res d’acord amb el 16,5% de la població”. De mitjana, l’Estat gasta 2,5 euros mensuals per habitant en l’ingrés mínim, però a Catalunya aquesta xifra es queda en 0,9 euros, per sota de qualsevol altre territori, ha conclòs.

Cervera considera que seria “molt recomanable i convenient” aprofitar l’experiència de la Generalitat de Catalunya en la gestió de la Renda Garantida de Ciutadania a lhora de gestionar aquests fons, juntament amb el suport d’ajuntaments i entitats. Amb aquesta col·laboració “se simplificarien els tràmits burocràtics a la vegada que es reduirien els temps d’espera, segons Cervera. En definitiva, es guanyaria eficàcia i eficiencia”, ha declarat  

 Per últim, Cervera ha lamentat que el compromís de la gestió de lIngrés Mínim Vital per part de la Generalitat es refectia en l’acord dels Pressupostos Generals de l’Estat de l’any passat, però malgrat això, no s’ha complert. 

 

Madrid, 2 de novembre de 2021