Junts per Catalunya demana aprovar els pressupostos de la Generalitat amb el 52% de l’independentisme: “És el mandat de les eleccions del 14-F”

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, destaca el caire social dels comptes: tres de cada quatre euros van a despesa social

 

La portaveu i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha demanat que l’independentisme aprovi els pressupostos de la Generalitat: “volem els pressupostos del 52%. És el mandat de les eleccions del 14-F”. Artadi ha afirmat que els pressupostos són els més “elevats i expansius” de la Generalitat, “fets per a la reactivació social i econòmica del país” i que han de permetre “reprendre el fil d’abans de la pandèmia”. La portaveu ha agraït al conseller Jaume Giró, que s’ha reunit avui de forma extraordinària amb l’executiva de Junts, i a la CUP, l’esforç per apropar postures en la negociació dels pressupostos. 

Artadi ha destacat el marcat caire social dels comptes: la despesa i inversió social suposen un 75% del pressupost total. Tres de cada quatre euros dels comptes van per salut, ensenyament, afers socials i transport públic. En aquest sentit, la portaveu ha defensat que l’aprovació dels comptes és necessari per les “famílies i col·lectius que han patit amb la pandèmia”.

Per altra banda, la portaveu ha qualificat els pressupostos de “transformadors”, perquè  “s’imposa un impuls a la reactivació econòmica, a la digitalització, i a la bona gestió dels fons europeus i de les ajudes en el teixit productiu”.

En altres temes d’actualitat, la portaveu ha mostrat preocupació per la sentència del Tribunal Constitucional, que ha tombat la reducció de l’IRPF per a les rendes més baixes. En aquest sentit, Artadi ha criticat la doble dicotomia del president del govern espanyol: “Sánchez es queda immòbil davant rebaixes fiscals d’Ayuso, però quan es tracta de donar oxigen als treballadors de Catalunya ho porta al Tribunal Constitucional” i ha afirmat que és un atac a la sobirania del Parlament de Catalunya: “tot el que s’avança des del Parlament sistemàticament ens ho trobem aturat”.

 

Barcelona, 8 de novembre de 2021.