Junts per Catalunya crida a votar massivament el 23J per demostrar el suport de l’independentisme a l’exili

Junts per Catalunya expressa tot el seu suport al president Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí davant la decisió del TGUE de retirar-los la immunitat. La decisió no és la desitjada però era previsible i, per tant, ens obliga a seguir treballant per garantir els drets dels exiliats dins una Europa democràtica al servei dels pobles que la integren. 

La decisió del TGUE és una mala notícia per Europa, per la defensa de les seves minories, pel respecte a la dissidència i pels drets col·lectius dels pobles. Però la decisió no és el final del recorregut jurídic de l’exili i encara menys la tasca política, que continuarà exercint amb la mateixa eficàcia que fins ara.

La causa de l’exili català és la causa de tot el poble de Catalunya en el reconeixement del dret a la seva independència. La millor resposta a la sentència és més forts que mai, més determinats i el més units possibles per aconseguir el reconeixement d’Europa. Des de Junts seguirem treballant per defensar els drets dels exiliats i el seu lliure retorn a casa en el marc d’una Catalunya lliure. Com a primer pas, fem una crida a omplir les urnes el 23 de juliol de vots independentistes, perquè tant Espanya com Europa sàpiguen que l’exili no es toca i que la voluntat de Catalunya d’esdevenir un estat independent continua de forma clara i determinada.

 

Brussel·les, 5 de juliol de 2023.