Junts per Catalunya acorda per unanimitat mantenir l’abstenció a la investidura de Pere Aragonès

La portaveu de Junts, Elsa Artadi, sosté que “no hem arribat a un acord per tenir un govern fort i estable per fer front a les emergències i donar recorregut a una legislatura que és històrica, la del 52%”

 

 

L’Executiva de Junts per Catalunya ha decidit per unanimitat mantenir l’abstenció a la votació de la investidura de Pere Aragonès, que se celebrarà aquest dimarts en segona volta al Parlament de Catalunya. Així ho ha anunciat la portaveu de Junts, Elsa Artadi, després de la reunió de l’Executiva d’aquest dilluns al matí, en què hi ha participat també altres càrrecs territorials de Junts i els diputats al Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, ha sostingut que és una decisió que s’ha pres perquè “no hem arribat a un acord per tenir un govern fort i estable per fer front a les emergències i donar recorregut a una legislatura que és històrica, la del 52%”. Per això, Artadi ha insistit a demanar al candidat Pere Aragonès que renunciï a aquesta segona votació per seguir treballant en les negociacions i s’ha mostrat convençuda que ERC i Junts per Catalunya, juntament amb la CUP, arribaran a l’acord d’investidura “que el país necessita. Som optimistes. No arribarem a la situació d’exhaurir els dos mesos que tenim ara per endavant”.

 

 

Finalment, Artadi ha valorat positivament el comunicat que ha emès el Consell per la República aquest dilluns al matí i ha subscrit que “no ha de ser un problema i estem d’acord que s’han de fer les reformes que calgui. És una decisió que s’ha de prendre des del govern del Consell per la República i agraïm la tasca que està fent”.

Barcelona, 29 de març de 2021