Junts insta els partits independentistes a fer un front comú al Parlament de Catalunya per blindar-lo de la repressió i garantir-ne la sobirania

 

 

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha fet una crida als partits independentistes “a definir un marc d’actuació compartit i unitari” davant les “accions repressives i els atacs” que es puguin perpetrar contra el Parlament de Catalunya la propera legislatura. Així ho ha explicat en una roda de premsa posterior a la reunió de l’executiva del partit i ha seguit explicant que des de Junts s’aposta “perquè els partits del 52% de vots independentistes facin un front comú a la Cambra per blindar-nos de la repressió i garantir la sobirania de la ciutadania”.

En aquesta línia, Artadi ha fet una glossa de les ingerències que ha patit el Parlament els passats tres anys de legislatura i ha assenyalat el darrer atac contra la Cambra, amb la querella que ha anunciat avui la Fiscalia contra el president del Parlament Roger Torrent, el vicepresident Josep Costa i els membres de la Mesa Eusebi Camdepadrós i Adriana Delgado. “És una querella per una moció que es va presentar que defensava l’exercici del dret a l’autodeterminació, l’amnistia com a resolució del conflicte polític i la reprovació de la monarquia”, ha dit, elements centrals del debat al Parlament. “La unitat s’ha de poder establir, és part de la responsabilitat de la legislatura”, ha reblat finalment,  i ha assenyalat que aquest acord ha de poder permetre que “davant les actuacions que es poden perpetrar al Parlament, necessitem una acció independentista que no sigui un problema, que sigui una fortalesa”.

 

 

Condemna de la violència i suport al teixit comercial de Catalunya

Elsa Artadi ha condemnat la violència i el vandalisme que van patir comerciants, hotelers, i els veïns i veïnes de Barcelona aquest dissabte al vespre. “Fets com l’atac a la furgoneta de la Guàrdia Urbana, són del tot inacceptables”, ha sentenciat. Per això ha traslladat el suport del partit al sector comerç, “un sector que porta un any molt difícil arran de la Covid, de tancaments forçats per controlar la pandèmia i que en molts casos han suposat un tancament permanent”. En aquest sentit, la portaveu ha demanat a les institucions de l’estat a activar els ajuts necessaris per aquest sector perquè “no perillin més llocs de treball i s’ajudi a dinamitzar el comerç”.

 

Barcelona, 1 de març de 2021