Junts i Impulsem el Penedès concorreran conjuntament a les properes eleccions municipals

L’acord al qual han arribat ambdues formacions suma al voltant d’una vuitantena de candidatures

 

Junts per Catalunya i Impulsem el Penedès concorreran conjuntament a les properes eleccions municipals. Ho han escenificat avui el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari general d’Impulsem el Penedès, Sergi Vallès, que han fet l’acte de signatura de l’acord, que suma al voltant d’una vuitantena de candidatures.

Ambdues formacions estan plenament convençudes que treballant des dels municipis i amb vocació de servei, el món local té un paper fonamental en l’assoliment d’aquests objectius de país, fet que juntament amb el compromís que ambdues formacions mantenen amb el Penedès, i en el marc del respecte mutu, volen deixar palesa la seva voluntat d’entesa i col·laboració. 

En termes d’entesa i col·laboració, ambdues formacions ja han estat treballant amb un comitè d’enllaç que ha fet un seguiment dels municipis on es presenten les candidatures. Aquest comitè s’ha reunit periòdicament i format per un màxim de 5 persones de cada formació política amb dret a veu i vot. 

Amb aquest acord també s’han establert unes normes de funcionament entre les dues formacions per tal d’assolir els objectius marcats: en el cas que la persona que ostenta l’alcaldia o cap de llista guanyador estigui afiliat a alguna de les dues formacions, tindrà preferència per tal d’encapçalar la nova candidatura; en cas que l’alcalde o cap de llista guanyador no encapçali, la seva proposta de cap de llista serà la primera a valorar pel comitè d’enllaç; en els altres municipis, el comitè d’enllaç farà una proposta d’acord amb la representativitat de cada partit en el municipi i la vàlua de la persona per assolir el millor resultat; un cop estigui determinada la persona que encapçalarà la llista, aquesta serà l’encarregada de fer una proposta de llista, garantint la presència de representació de cadascuna de les formacions de la forma més proporcional; la llista haurà de ser comunicada de forma definitiva al comitè d’enllaç.

 

Piera, 11 de febrer de 2023.