Junts garanteix que els seus alcaldes es mantindran fidels al mandant de l’1-O

El president Carles Puigdemont, Laura Borràs, Jordi Turull, Quim Forn, Josep Rull, i el candidat a Arenys de Munt, Pep Artigas, ratifiquen el compromís de Junts amb la independència

Junts per Catalunya ha reivindicat des d’Arenys de Munt el seu compromís amb la independència i ha assegurat que pensa garantir que el proper 28 de maig els seus alcaldes es mantindran fidels al mandat de l’1 d’octubre. El secretari general, Jordi Turull ha defensat que Junts ha optat per “confrontar” amb l’Estat espanyol, perquè “tenim un estat en contra i nosaltres volem tenir un estat propi. Vivim en un estat que està disposat en nom de la unitat d’Espanya està disposat a trinxar drets i llibertats. Davant això, et pots resignar o confrontar. Nosaltres hem optat per confrontar”

En l’acte també hi ha intervingut el president Carles Puigdemont, la presidenta Laura Borràs, els consellers Quim Forn i Josep Rull, i el candidat a Arenys de Munt, Pep Artigas

Turull ha demanat votar Junts el 28 de maig per enviar un missatge a “policies patriòtiques i clavegueres de l’Estat” que “aquest poble no s’ha rendit i segueix alçat per culminar l’1 d’octubre”. El secretari general ha posat aquestes eleccions en una cruïlla entre “premiar aquells que tenen temptació del deixar-ho estar” o els “que  guanyin els de la persistència, la resiliència, la confrontació amb l’Estat espanyol”

La presidenta Laura Borràs ha lamentat que el Govern de la Generalitat ha aparcat la independència i davant això ha reivindicat Junts com el partit que vol culminar el mandat de l’1 d’octubre: “hi ha qui necessita obviar la independència i l’1 d’octubre quan governen. I quan arriba la campanya electoral la tornen a treure i en reivindiquen els drets d’autors. A Junts en parlem sempre. A Arenys, a Barcelona, a Madrid i a Brussel·les”

Borràs ha defensat que els ajuntaments son imprescindibles per poder aconseguir la independència i ha recordat el paper fonamental que van tenir per poder fer el referèndum del 2017: “vam poder tirar endavant l’1 d’octubre gràcies als ajuntaments del país, que van exercir d’estructures d’Estat. Sense ajuntaments treballant per la independència, no hi haurà independència”

El president Carles Puigdemont, ha demanat que “aquestes eleccions hem de reforçar les opcions que opten per mantenir la posició, no per retrocedir. Mantenir la posició també dóna resultats. Us ho dic des del Parlament Europeu. Des de l’exili hem obtingut moltes victòries”. Fent al·lusió al lloc, Puigdemont ha assegurat que “alguns ingredients de la fòrmula de l’èxit ja van néixer a Arenys de Munt, que va acabar desembocant en un triomf internacional l’1 d’octubre. La manera en què som més forts, és quan anem junts, no pas dividits”.

El candidat Pep Artigas ha destacat que “a Arenys de Munt ens vam convèncer que de la convicció dels catalans i de les actituds generoses del poble, és d’on surt la llavor més preuada per aconseguir l’anhel de llibertat per fer la independència del nostre país”

El conseller Quim Forn ha afirmat que “no és igual qui governi a l’ajuntament, ho hem vist a Barcelona, no és el mateix un govern implicat en les votacions de l’1oct, que un govern el 2017 d’esquenes a la voluntat majoritària del poble de Catalunya”. El conseller també ha denunciat també l’espoli fiscal al que està sotmès Catalunya, que provoca desinversions en infraestructures, com Renfe: “sempre son els millors pressupostos per Catalunya, però a l’hora de veure què s’ha executat, son xifres ridícules. Contra tot això ens hem de posicionar i denunciar”

El conseller Josep Rull ha reclamat fer front comú al Senat i al Congrés per fer front a l’Estat espanyol i ha afirmat que “la Generalitat és una de les institucions nacionals del país, l’hem de governar amb sentit d’estat. Si renunciem a aquesta vocació, no aconseguirem la independència.”

Rull també ha posat en valor les fites que el moviment independentista ha aconseguit al llarg dels anys i ha denunciat la guerra bruta de l’Estat, però que malgrat això no van poder aturar el referèndum d’independència del 2017 “es pensaven que es trobarien un poble agenollat i es van trobar un poble digne, dempeus, hereu de generacions i generacions que han lluitat per la llibertat de Catalunya. Això és el que es van trobar l’1 d’octubre”.  

 

Arenys de Munt, 24 de maig de 2023.