Junts fa una demostració de força municipalista i arrenca la campanya per guanyar el 28M

El partit reuneix 800 candidats de tot el territori en un acte al Parc central del Poblenou a Barcelona 

 

Junts per Catalunya ha fet una demostració de força municipalista i ha arrencat la campanya per guanyar el proper 28 de maig a tot el país, amb un acte al Parc central del Poblenou on ha reunit 800 candidats de tot el territori. Un acte que posa el punt de partida per a la campanya electoral, que comença divendres que ve. Junts vol reivindicar-se com el partit que vol ser majoritari al país, per fer una Catalunya de debò. 

La presidenta Laura Borràs ha reivindicat la força del municipalisme per aconseguir la independència: “la independència no es proclamarà des dels ajuntaments, però no podrem proclamar la independència sense els ajuntaments” i ha reivindicat l’ajuntament com la institució “on la política es fa gran”. Als alcaldables la presidenta els ha dit que “la vostra feina ens farà guanyadors a tot Catalunya”

El secretari general, Jordi Turull ha estat l’encarregat de fer la cloenda de l’acte. En la seva intervenció, Turull ha destacat que Junts per Catalunya és l’alternativa per “avançar cap a la independència des de la solvència”. En aquest sentit, ha afirmat que “hi ha forces polítiques que estan institucionalitzant i normalitzant la incompetència i el sectarisme, que en comptes de solucionar problemes, en creen de nous. Ens hem de rebel·lar perquè això afecta l’autoestima i el prestigi del país”

L’acte ha tingut lloc per un moment molt especial, quan el president Carles Puigdemont ha intervingut telemàticament. El president ha destacat que “Catalunya es construeix des de cadascun dels seus municipis. Necessitem que quan es tanquin els col·legis i comptin els vots, la cistella de l’independentisme, que sempre la volen tan buida, sigui una cistella plena”.

El candidat a Barcelona, Xavier Trias, ha defensat que liderarà el canvi a la capital de Catalunya i ha reivindicat que “Barcelona té una situació que ningú més té en el món. Som la capital de Catalunya, i hem de ser, i creure’ns, que som la capital de la catalanitat”.  

Per altra banda, la candidata a Girona, Gemma Geis, ha afirmat que “el vot útil el 28M és el de Junts. Ens hi deixarem la pell perquè el 28 de maig el color verd també estigui a Girona i continuï sent far de la independència, far llibertat, i també far de bona gestió”

Per la seva banda, el candidat lleidatà, Toni Postius, ha posat l’accent en la capitalitat de Lleida en les terres de Ponent: “a Junts trobem solucions davant els problemes. Amb aquesta actitud guanyarem i ens tornarem a fer grans. En paraules de Montaner, ‘Barcelona és cap de Catalunya en la marina, i en la terra ferma, Lleida’”. I el candidat tarragoní, Jordi Sendra, ha destacat que “aconseguirem la Tarragona que volem i ho farem amb un equip magnífic, eficaç, honest, preparat, sensible i compromès amb la ciutat però també amb el país i per la seva llibertat”

Cada vegueria ha tingut el seu representant per posar l’accent en el seu territori. Per les Terres de l’Ebre ha parlat Jordi Carapuig, candidat d’Ulldecona; per la vegueria de Girona ha parlat Mariona Puig, candidata a Vilablareix; per la vegueria del Camp de Tarragona, Teresa Pallarès, candidata a Reus; per la vegueria de Comarques de Barcelona, Laura Martínez, candidata a Vilassar de Mar; per la vegueria de les Terres de Lleida, Anna Feliu, alcaldessa i candidata a l’Albi; Anna Feliu; per la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, la diputada al Parlament i candidata a Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella; per la vegueria de les Comarques Centrals, Ramon Caballé, candidat a Berga; per la vegueria del Penedès, Marc Castells, alcalde i candidat a Igualada. 

 

Barcelona, 5 de maig de 2023.