Junts demana al Departament d’Ensenyament que blindi els directors dels centres i els doni cobertura legal davant l’ofensiva judicial contra la immersió lingüística

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, denuncia que la decisió dels tribunals espanyols “son una clara ingerència al model d’educació definit en la Llei d’Educació Catalana aprovada al Parlament”

 

La portaveu i vicepresidenta de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha demant al Departament d’Ensenyament que blindi els directors dels centres educatius i els doni cobertura legal “davant l’ofensiva judicial contra la immersió lingüística”. Junts considera que la decisió del Tribunal Suprem d’aplicar el 25% de classes en castellà a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar és una “clara ingerència al model d’educació definit en la Llei d’Educació Catalana aprovada al Parlament”. La portaveu ha lamentat que “l’obsessió del PP amb la llei Wert és la mateixa que té el PSOE amb la llei Celáa per anar contra el català”. En aquest sentit, Artadi ha afirmat que tornaran a portar al Congrés la llei Celáa perquè de nou es posicionin els partits polítics. 

La portaveu ha demanat a les forces polítiques espanyoles que “deixin de mentir i manipular la realitat catalana”: “la llengua mai ha sigut un problema. A Catalunya l’única llengua minoritzada és el català, tu no pots viure plenament la vida en català, el castellà ens el trobem en tots els àmbits de la vida” i ha recordat que els estudiants catalans surten amb un nivell de castellà més alt que en altres territoris monolingües. Artadi ha lamentat el silenci del ministre Miquel Iceta i l’ha acusat de còmplice del que està succeint: “on és Iceta? On és el PSC que va impulsar la immersió lingüística?”

Davant aquesta “situació d’emergència lingüística” com ha qualificat Artadi, Junts està estudiant possibles modificacions de llei que passarien pel Parlament per poder blindar el català. La portaveu ha manifestat que s’han d’aplicar les lleis actuals, però que s’ha d’anar més enllà de l’àmbit educatiu, com en el de consum, comerç o oci. El partit també proposa impulsar un pla de xoc per blindar el català, amb el consens dels partits i les entitats de la societat civil. Així com també activar el pacte nacional per la llengua i celebrar el ple extraordinari per la llengua que Junts va demanar al setembre.

 

Barcelona, 13 de desembre de 2021.