Junts arrenca la campanya electoral per liderar el canvi a Barcelona i guanyar a tot el país

El partit inicia la campanya amb un acte al Mercat dels Encants

Candidat Xavier Trias: “Barcelona es mereix un govern que governi pensant en ella i en els seus ciutadans, no en la seva ideologia o el seu sectarisme”

https://www.youtube.com/watch?v=QNN9Pk2ZJPE&embeds_euri=https%3A%2F%2Fjunts.cat%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo

Junts per Catalunya aquest vespre ha donat el tret d’inici a la campanya electoral amb un acte al Mercat dels Encants de Barcelona, per liderar el canvi a la capital de Catalunya i guanyar a tot el país.

El candidat de Junts, Xavier Trias, ha assegurat que Barcelona “necessita un canvi i un nou lideratge”. Trias ha afirmat que la ciutat ha de tenir una “nova gestió”, perquè “les coses fonamentals”, com la seguretat o la neteja, “no funcionen”, i que la mobilitat “s’ha convertit en un problema per als ciutadans”. En aquest sentit, ha defensat que la capital de Catalunya s’ha d’allunyar del sectarisme: “Barcelona es mereix un govern que governi pensant en ella i en els seus ciutadans, no en la seva ideologia o el seu sectarisme”

Trias ha reivindicat la capitalitat de la catalanitat que té Barcelona i la importància d’estar connectada amb el territori: “hem de ser una capital oberta al món i col·laborar amb tots els pobles i ciutats del territori”. En aquest sentit, ha defensat que Barcelona ha de ser una capital de la cultura. També ha destacat punts importants del seu programa electoral com crear activitat econòmica, treballar amb el tercer sector i buscar sinergies amb el sector públic i el privat.

Finalment ha reivindicat que “lluitarem per una Barcelona de futur, per deixar als nostres fills i nets una Barcelona que funcioni, aquí comença el canvi de Barcelona. Estem confiats, sortim a guanyar” i que “necessitem un canvi que permeti a Barcelona començar una nova etapa i aquest canvi el farem entre tots”

La presidenta Laura Borràs ha reivindicat Xavier Trias com el candidat que pot “tornar la dignitat a Barcelona” i ha fet una crida a guanyar el 28 de maig per tenyir el país de verd, perquè Junts “som els no ens rendim, que mantenim els compromisos i liderem les solucions”

Per la seva banda, el secretari general Jordi Turull ha assegurat que Barcelona necessita tornar a tenir un alcalde “lleial a Catalunya, compromès amb el país, com ho va demostrar el 9N i ho ha demostrat sempre que ha fet falta en contraposició a una alcaldessa que es va desentendre de tot l’1 d’octubre”

El president Carles Puigdemont ha assegurat que Barcelona “ha d’estar en mans de gent que estima la ciutat i el país” i que necessita “un canvi d’etapa”, i no hi ha ningú que pugui fer aquest canvi com Xavier Trias. 

Durant l’acte, també han intervingut els candidats de les capitals de les quatre demarcacions. La candidata Gemma Geis ha afirmat que Girona mira el futur amb “optimisme i il·lusió”, per fer de la capital de les terres gironines “una Girona que mobilitzi tot el talent que té, des de molts àmbits, l’esportiu, el gastronòmic, el cultural i la innovació”. Finalment, la candidata ha animat a que les eleccions “vagin bé”, perquè es “gestioni bé, però que també segueixi avançant cap a la independència de Catalunya”

Per altra banda, el candidat a Tarragona, Jordi Sendra, ha fet una diagnosi de la situació en la qual es troba Tarragona i ha assegurat que tant Barcelona com Tarragona s’han de reactivar econòmicament, “per generar progrés, generar llocs de treball i ajudar així tots els que pateixen i necessiten poder treballar”. Sendra ha acabat el seu discurs afirmat que si Trias guanya, li anirà bé a Tarragona i a tot Catalunya. 

El candidat a paer en cap, Toni Postius, ha reivindicat Lleida com a segona capital de Catalunya i ha afirmat que durant aquests darrers quatre anys “hem trobat a faltar la capital de Catalunya, una ciutat que sigui referent, una ciutat que estengui la mà a les altres capitals quan ho necessiten, quan cal la seva ajuda”

 

Barcelona, 11 de maig de 2023.