Junts alerta que pactar els pressupostos amb el PSC pot retallar l’autogovern

El vicepresident i portaveu Josep Rius denuncia que ERC ha prioritzat “des del primer dia” arribar a un acord amb els socialistes

Junts per Catalunya ha tornat a alertar dels riscos d’un pacte ERC-PSC. El vicepresident i portaveu Josep Rius en roda de premsa ha alertat que si finalment s’arriba a aquest pacte, “s’haurà posat punt i final a la legislatura del 52%” i que d’aquesta manera “ERC haurà confirmat que ho ha deixat estar i que ha abraçat l’autonomisme de forma definitiva”. En aquest sentit ha denunciat que ERC ha prioritzat “des del primer dia” arribar a un acord amb els socialistes, “encara que això suposi renunciar als seus principis, com amb la Ronda del Vallès, i posar en perill l’autogovern, com passa amb la política exterior”

Aquest cap de setmana el president Aragonès en el Congrés Nacional d’ERC ha insistit en la necessitat de tenir un acord de claredat. Per això Rius ha explicat les necessitats de tenir un acord de claredat però sobre les següents qüestions: sobre la Ronda del Vallès; sobre si el pacte de pressupostos inclou congelar la política exterior, com diu el PSC, o no, com assegura Serret; i un acord de claredat per saber com defensarà el referèndum el govern d’Aragonès pactant els pressupostos amb un partit que està radicalment en contra del referèndum. 

Rius ha recordat que el 30 de novembre Junts va presentar una proposta de 50 punts per negociar els pressupostos que “era perfectament pactable”, segons ell. I per això ha criticat que “ERC ha preferit cedir davant el PSC abans que amb Junts”

 

Barcelona, 30 de gener de 2023.