Jordi Turull: “Dijous 19G és una oportunitat per reactivar els actius fonamentals de l’independentisme: la mobilització i la unitat”

El secretari general participa en un esmorzar informatiu del New Economy Forum

El secretari general Jordi Turull ha participat a l’esmorzar informatiu del New Economy Forum. Turull, preguntat per la manifestació d’aquest dijous, ha assegurat que “és una oportunitat per reactivar els actius fonamentals de l’independentisme: la mobilització i la unitat” i que espera que “hi hagi moltíssima gent al carrer”. En aquest sentit ha defensat que “el procés no s’ha acabat”, que hi ha “més motius per passar a l’acció” i que el procés “només s’acabarà si així ho decideixen les urnes”

A la trobada també s’hi han reunit líders del partit com la presidenta Laura Borràs, el president del grup parlamentari Albert Batet, els portaveus Josep Rius i Mònica Sales, el portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, l’adjunt al secretari general i responsable de política municipal, David Saldoni; consellers com Jaume Giró, Lourdes Ciuró o Victòria Alsina; i altres diputats del Parlament com Ramon Tremosa. 

Preguntat pels pressupostos de la Generalitat, el secretari general ha afirmat que “si es vol avançar en els àmbits nacional, econòmic i social, l’opció és Junts. Si es vol passar pàgina del procés o retallar l’autogovern tancant delegacions a l’exterior, l’opció és el PSC”. Turull ha destacat que els pressupostos “han de respondre al context socioeconòmic actual” i ha tret pit de les 50 mesures que va presentar Junts al Govern. El secretari general ha afirmat que els pressupostos han d’impulsar l’activitat econòmica per generar riquesa i ocupació, alleugerir la pressió fiscal, protegir els més febles i reduir la dependència amb l’estat. 

Sobre les eleccions municipals, ha tornat a destacar que “Trias és l’única opció de canvi real per a la ciutat de Barcelona”, perquè “la resta de partits són corresponsables, per acció o omissió, de la degradació actual de la ciutat pel seu suport a les polítiques d’Ada Colau”

I sobre el Tribunal Suprem, Turull ha criticat que “encara que sigui molt clara, el Tribunal Suprem adapta la llei a la seva manera” i que “farem els passos que siguin necessaris per poder accedir a la justícia europea”. El secretari general ha recordat una vegada més que “el problema no està en el Codi Penal, sinó en la cúpula judicial i en la seva interpretació”

 

Barcelona, 17 de gener de 2023.