Jordi Fàbrega: “Aquesta pandèmia ha evidenciat més que mai la urgència de la reformulació del nostre Sistema Sanitari”

El Parlament aprova la creació d’una comissió d’estudi sobre el racisme institucional i estructural a Catalunya

 

 

El diputat de Junts per Catalunya Jordi Fàbrega ha assegurat que la pandèmia de la Covid19 “ha evidenciat més que mai la urgència de la reformulació del  nostre Sistema Sanitari”. Fàbrega ha apuntat que cal recuperar la confiança dels professionals sanitaris, fer un canvi important a les polítiques sanitàries i millorar la seva participació en aquestes polítiques. El diputat ha fet referència al document ‘30 mesures per enfortir el sistema de salut’ elaborat pel Comitè d’Experts per a la Transformació del Sistema Públic de Salut al setembre de 2020, que demana una inversió de 5.000 milions d’euros en els pròxims 3 anys: “Amb això es podria potenciar la Salut Pública, amb un sistema de vigilància epidemiològica amb informació a temps real, reforçar l’atenció primària, potenciar el lideratge professional, potenciar l’autonomia els equips d’atenció primària, potenciar el rol de la infermeria, transformar la recerca i la innovació en salut cap a un model més eficient i competitiu”, ha reiterat.

 

 

En aquesta línia, també ha defensat un canvi de model en l’atenció de la gent gran així com l’elaboració d’un pla de xoc per recuperar tota l’activitat de la resta de patologies que no s’ha pogut fer. A més, el diputat ha assenyalat que Catalunya ha donat ajudes “des del primer moment” a diferents sectors per un valor de 1.800MEUR, per davant de les ajudes de l’Estat espanyol, que han trigat més d’un any. Per Fàbrega, Catalunya ha d’aprendre dels errors i encerts que s’han fet d’aquesta gestió i per això ha insistit en la proposta que ha fet a la sessió del matí el president del Grup parlamentari, Albert Batet, de fer una auditoria pública i independent “perquè aquesta pandèmia ens ha de servir per aprendre”.

Finalment, Fàbrega ha posat en valor la importància dels Fons Europeus, que “són una oportunitat excepcional i provablement irrepetible per finançar la transformació i modernització de l’economia”.  Però ha instat a Madrid a “canviar de xip” perquè “no són fons europeus només per a Madrid. Són inversions pensades per a la recuperació, primer, i per a la transformació, després. I en conseqüència cal precisió en la planificació i en la gestió”.

 

 

 

Catalunya de drets i llibertats i diversa

 

 

El Parlament ha aprovat aquest dijous la creació d’una comissió d’estudi sobre el racisme institucional i estructural a Catalunya, així com una proposta de resolució sobre el compromís per una Catalunya de drets i llibertats, divers impulsades per diversos grups parlamentaris, entre els quals el de Junts per Catalunya. La diputada Aurora Madaula ha remarcat que la Cambra ha apostat per fer un “cordó democràtic a la Cambra, perquè les forces democràtiques volíem protegir la igualtat de drets i la llibertat a Catalunya i que el Parlament vetlli plenament pel compliment d’aquest compromís i, en el seu si, no hi tinguin cabuda les actituds racistes, LGTBIfòbiques, autoritàries ni masclistes”. Per això, la diputada ha assegurat que és imprescindible impulsar una reforma del Reglament del Parlament “per tal que es reforci el compromís i s’apliquin sancions quan algun diputat de la cambra no accepti aquest compromís”.

 

 

Finalment, la Cambra ha designat Assumpció Castellví i Josep Lluís Cleries, com a senadors de Junts per Catalunya.

 

 

Barcelona, 13 de maig de 2021