Elsa Artadi sobre la gestió de Fons Europeus: “Ens trobem amb un Pedro Sánchez que recentralitza al màxim, com en els millors moments de Mariano Rajoy”

La vicepresidenta de Junts insisteix en una estratègia conjunta de l’independentisme a Madrid i critica que el president espanyol justifiqui el centralisme amb una manca de Govern, quan en realitat “hi ha un govern en funcions que treballa” 

Artadi ha recordat que Sánchez es va comprometre a acceptar que la Generalitat gestionés els fons, a canvi d’allargar l’estat d’alarma i que no ha complert amb el pacte

 

 

La vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha assegurat que en la gestió de Fons Europeus, “ens trobem amb un Pedro Sánchez que recentralitza al màxim, com en els millors moments de Mariano Rajoy”. Així s’hi ha referit en una roda de premsa telemàtica després de la reunió de l’executiva del partit, on també ha criticat que el president espanyol justifiqui “aquest centralisme amb una manca de Govern” a Catalunya, perquè, ha dit, hi ha un vicepresident en funcions de president, “el Govern treballa i la feina es fa”. Artadi ha recordat que Pedro Sánchez es va comprometre amb Esquerra a deixar que la Generalitat gestionés els fons europeus a canvi de permetre que s’allargués el darrer estat d’alarma, i no s’ha complert”. Per això ha insistit en treballar una estratègia conjunta de l’independentisme a Madrid, un dels objectius que defensa Junts a l’hora de pactar un acord de legislatura amb els republicans.

En aquest sentit, sobre les negociacions, la vicepresidenta ha assegurat que s’està treballant en àmbits com arribar a un acord programàtic, un disseny institucional i en desenvolupar una estratègia conjunta del món de l’independentisme a Catalunya, Madrid, Europa i internacional.

 

 

Congrés extraordinari de Junts: elecció del president del Consell Nacional i del Defensor del militant

Junts per Catalunya segueix treballant amb el procés d’elecció del president del Consell Nacional i el Defensor del militant. La Sindicatura electoral ha rebut les candidatures que es presentaran a les primàries i que han d’aconseguir un total de 300 avals de 5 vegueries diferents per a poder concórrer a les eleccions. A hores d’ara, la sindicatura electoral ha rebut dues candidatures per ocupar el lloc de president del Consell Nacional: Vicenç Ribalta Reventós i Anna Erra Solà; i quatre per ocupar el lloc de Defensor del militant: Nereida Edo, Juan Abásolo Martínez, Josep Pagès i Massó i Emili Canalís Arrayàs.

 

 

Barcelona, 19 d’abril de 2021