Elsa Artadi: “Avui votar a Catalunya és un acte reivindicatiu, de desafiament a l’estat, en un acte d’autoafirmació nacional. Hem d’anar a votar massivament”

Josep Rull: “Els forts pacten, i no s’espanten davant l’escrutini de les runes; els febles imposen, inhabiliten i posen gent a la presó. Hem de triar entre independència o decadència”.

Junts per Catalunya ha celebrat un míting de campanya a Sabadell, amb el conseller Josep Rull; el conseller Jordi Puigneró; i els candidats de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi i Joan Canadell. La candidata Elsa Artadi ha remarcat l’anormalitat democràtica que hi ha a Catalunya perquè anar a votar “és un acte reivindicatiu, de desafiament a l’estat, en un acte d’autoafirmació nacional”. Per això, ha fet una crida a sortir a votar el 14-F, “malgrat el serial de la data, la confusió que ens volen generar; la por; el fals dilema entre salut i democràcia, hem d’anar a votar, és imprescindible tenir una victòria aclaparadora de l’independentisme”. A més, ha criticat que Pedro Sánchez hagi proposat Salvador Illa com a candidat a la presidència dels socialistes, “si Pedro Sánchez no tingués menyspreu cap a Catalunya no enviaria a ningú que és un fracàs a l’hora de gestionar la pandèmia. I això els catalans ho veiem i per això aquest ‘defecte Illa’ serà un fracàs”.  

En aquest sentit, el conseller Josep Rull, ha recordat que “els forts pacten, i no s’espanten davant l’escrutini de les runes; els febles imposen, inhabiliten i posen gent a la presó. Hem de triar entre independència o decadència”. És per això que el conseller ha afirmat que no s’ha de tenir por d’aquells que atonyinen la gent, que tenen unes institucions adreçades a retallar els drets fonamentals; que impedeixen que podem desplegar tota la capacitat de plenitud: “Nosaltres hem vençut la por. Si homes i dones no van tenir por l’1 d’octubre, com ho hem de tenir nosaltres?”. En aquest sentit, Rull ha remarcat que només “junts sabem que som imparables” i ha fet una crida ho ha destacat com una vàlua per poder tirar endavant el projecte de la independència.

Finalment, el candidat Joan Canadell ha assenyalat que cal que l’independentisme tingui un projecte de país i ha denunciat, de nou, que “si haguéssim invertit un 50% del dèficit fiscal d’aquests anys en els sectors que milloren la competitivitat, tindríem el benestar de Dinamarca. Necessitem ser independents per poder eliminar aquest dèficit fiscal per tenir el país que hem somiat molt de temps”.

En l’acte, també ha intervingut el conseller i candidat Jordi Puigneró, que ha reivindicat la importància de la digitalització en el desenvolupament social i econòmic d’un estat i ha assegurat que “Junts és la garantia perquè Catalunya avanci cap a aquesta economia del coneixement”.

Sabadell, 31 de gener del 2021