Els consellers de Junts per Catalunya prenen possessió del càrrec en un acte al Palau de la Generalitat

Els consellers del nou Govern han pres possessió del càrrec aquest dimecres al matí al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. En l’acte, els consellers entrants han promès el càrrec davant el president de la Generalitat Pere Aragonès.

De les 14 carteres que tindrà el nou Govern, 7 són de Junts per Catalunya. Aquests són els perfils dels consellers:

 

Jordi Puigneró

Nascut a Sant Cugat del Vallès el 2 de febrer de 1974.

Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana.

Enginyer màster (MENG) en Sistemes d’Informació per la Universitat de Surrey a Anglaterra (1992-1997). La seva carrera professional s’inicia al departament d’informàtica del Deutsche Bank a Frankfurt, on treballa com a analista-programador entre els anys 1997 i 2001. L’any 2001 s’incorpora a IBM-Barcelona com a consultor sènior i cap de projectes informàtics i de noves tecnologies.

 

Josep Maria Argimon

Nascut a Barcelona el 1958.

Conselleria de Salut.

Argimon és doctor en Medicina i especialista en medicina preventiva i salut pública per l’Hospital Universitari de Bellvitge. És diplomat en epidemiologia i estadística a la Université Pierre et Marie Curie París IV; té un màster en atenció sanitària basada en l’evidència per la Universitat d’Oxford i un màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les.

Ha estat consultor internacional a l’Amèrica Llatina per a la Unió Europea i l’Agència Alemanya de Cooperació.  Ha treballat al capdavant del Servei Català de la Salut, sent entre 2008 i 2012, com a gerent de Planificació, Compra i Avaluació del Servei Català de la Salut.

Des del mes de setembre de 2012 fins al gener de 2016 ha estat  Director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

Des de febrer de 2016 fins el juny de 2018 va ser Subdirector del Servei Català de la Salut. Des de juny de 2018 és el director gerent de l’Institut Català de la Salut.

És autor de llibres sobre epidemiologia clínica, planificació sanitària i salut pública.

 

Jaume Giró

Nascut a Badalona l’any 1964.

Conseller d’Economia i Hisenda.

Diplomat en Administració i Direcció d’Empreses a Esade i Llicenciat en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra, va iniciar la seva carrera professional al Diario de Navarra, La Vanguardia i l’agència Europa Press, on va ser redactor i cap a la secció d’economia a la delegació de Barcelona.

Va fer el salt a la comunicació corporativa l’any 1990, quan es va incorporar a l’equip de comunicació de Catalana de Gas (posteriorment Gas Natural i actualment Naturgy) on va exercir de director de comunicació. També va ocupar la direcció general de comunicació de Repsol YPF. En la seva carrera professional dins el sector empresarial i econòmic, entre els anys 2007 i 2009 va ocupar la presidència de Petrocat i va ser conseller de Petronor; l’any 2009 es va incorporar al grup “La Caixa” on va exercir com director executiu de La Caixa, director general adjunt de CaixaBank i director general de la Fundació La Caixa.

Giró va crear la seva pròpia consultora de comunicació “Giró Consultants, Reputation & Strategy” i és l’editor del digital ‘The New Barcelona Post’. Va formar part de la candidatura de Joan Laporta, com a vicepresident, a les eleccions al Futbol Club Barcelona de 2021, però va renunciar a ocupar el càrrec després de la victòria de Laporta.

 

Victòria Alsina

Nascuda a Barcelona el 21 de febrer de 1983.

Consellera d’Exteriors i Transparència.

Professora i directora acadèmica del Centre per a la Ciència i el Progrés Urbà de la Universitat de Nova York i investigadora en cap del Laboratori de Governança (The GovLab) de la mateixa universitat. És doctora en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra, on també va cursar la llicenciatura en Ciències Polítiques i de l’Administració, i té un MPA de la Universitat Autònoma de Barcelona i un Màster en Direcció Pública d’ESADE.

La seva investigació i docència actuals es centren en la recerca de solucions innovadores per repensar les institucions públiques, explorant com la governança col·laborativa pot canviar la forma en què es governa i ajudant les comunitats i institucions a treballar conjuntament per resoldre els problemes públics de forma més eficaç i legítima.

Investigadora a la Harvard Kennedy School (Mossavar-Rahmani Center for Business and Government, Ash Center for Democratic Governance and Innovation, Belfer Center for Science and International Affairs) i membre de la Senior Common Room de la Lowell House a la mateixa universitat, ha estat guardonada amb la prestigiosa beca Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship. Fins a l’actualitat ha dirigit l’estratègia de col·laboració publicoprivada al World Economic Forum (G20 Global Smart Cities Alliance on Technology Governance) i representa a Espanya al Comitè d’Intel·ligència Artificial del Consell d’Europa com a Co-Chairman del Consultation and Outreach Group. Ha estat Delegada de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i el Canadà i actualment co-coordina el grup de treball Catalunya 2022.

 

Lourdes Ciuró

Nascuda a Reus el 3 de juny de 1971.

Consellera de Justícia.

És llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), té formació en lideratge en Gestió Pública per l’IESE i ha exercit com advocada especialitzada en Dret Civil.

Va ser regidora a l’Ajuntament de Sabadell del 2008 fins al 2011, quan va assumir el càrrec de diputada al Congrés dels Diputats, on va ser portaveu a les comissions de justícia, interior, igualtat i habitatge. Va tornar a la política municipal com a regidora a Sabadell  arran de les eleccions de 2019.

 

Gemma Geis

Nascuda al Pont Major (Girona) el 9 de novembre de 1979.

Consellera de Recerca i Universitats.

És Doctora Dret Administratiu i professora i investigadora a la Universitat de Girona. Va ser cap de llista de Junts per Catalunya per Girona el 2017 i el 2020 i portaveu al Parlament de Catalunya.

Va ser vicerectora de la Universitat de Girona entre els anys 2013 i 2017. Com a investigadora s’ha centrat en l’execució de sentències urbanístiques, que van protagonitzar la seva tesi doctoral i li van merèixer el Premi Extraordinari de Doctorat en Dret l’any 2011.

 

Violant Cervera

Nascuda a Lleida el 12 de juny de 1969.

Consellera de Drets Socials.

És llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Lleida i ha fet postgraus en gestió i tecnologies de la informació per la Universitat Oberta de Catalunya. Fins ara ha treballat a la Diputació de Lleida coma  Tècnic Superior d’Estudis i Informació.

Entre d’altres responsabilitats públiques, Cervera ha estat directora general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, diputada al Parlament les X i XI legislatures en què va ser ponent relatora de lleis com la Llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia; la Llei 17/2015, d’igualtat efectiva de dones i homes i la Llei 25/2015, del voluntariat i de foment de l’associacionisme.

 

Barcelona, 26 de maig de 2021