El vicepresident Puigneró anuncia que Móra d’Ebre i Tremp seran les seus del projecte ‘Catalunya Rural Hub’, impulsat pel Govern i el MWC per combatre el despoblament

La iniciativa vol atraure professionals de l’àmbit digital en zones poc poblades de Catalunya per generar un impacte comercial i econòmic al territori

 

El vicepresident Jordi Puigneró ha anunciat avui que Móra d’Ebre i Tremps seran les seus del projecte ‘Catalunya Rural Hub’. Amb aquesta inicativa, impulsada pel Govern de la Generalitat i el Mobile World Capital Barcelona, es vol combatre el despoblament i afavorir l’arrelament en entorns rurals i aprofitar la possibilitat de teletreballar. L’objectiu és atraure professionals de l’àmbit digital en zones poc poblades de Catalunya per generar un impacte comercial i econòmic al territori. 

En aquesta edició, un total de 30 professionals del sector digital tindran la possibilitat de poder residir i treballar en remot durant una setmana a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) i a Tremp (Pallars Jussà). Les estades es faran en grups de 10 professionals. Móra d’Ebre acollirà dos grups en dues setmanes diferents: del 29 al 3 de juny i del 12 al 17 de juny. Tremp, per la seva part, acollirà el seu grup del 22 al 27 de maig. 

El vicepresident Puigneró ha explicat que “la tecnologia és una gran aliada per accelerar la reactivació econòmica a tot el país i lluitar contra el despoblament de les àrees rurals” i que “treballem perquè totes les ciutats i pobles del país, sigui quina sigui la seva mida, capacitat econòmica o situació geogràfica, tinguin les eines per poder impulsar la seva transformació digital”. “Perquè tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han de tenir les mateixes oportunitats, visquin on visquin”, ha afirmat. 

Els participants disposaran, gratuïtament, d’allotjament, d’un espai de coworking i d’un pla d’activitats que els permetrà conèixer l’entorn, les empreses i el teixit econòmic i social del territori, amb la voluntat d’establir relacions personals i professionals. Les persones interessades podran presentar la seva candidatura a finals de març.

La intenció del projecte és promoure que els professionals s’acabin instal·lant en entorns rurals, s’hi arrelin i hi puguin desenvolupar la seva vida personal i professional. El teletreball incrementa la població i crea dinamisme a les zones poc poblades, permet descomprimir les grans ciutats, afavoreix la conciliació familiar, estalvia temps i disminueix la mobilitat i la petjada de carboni. 

El ‘Catalunya Rural Hub’ va néixer l’any passat, amb una prova pilot amb 20 professionals del sector digital que van estar residint i treballant en remot durant una setmana a La Vall d’en Bas. En una enquesta posterior, la majoria van assegurar que el seu rendiment havia millorat i van destacar la qualitat de vida i el descobriment de noves oportunitats laborals al territori.