El vicepresident Puigneró anuncia que la Generalitat assumirà el servei de Rodalies a Lleida a través dels FGC

El vicepresident torna a reclamar el traspàs complet del servei de Rodalies a la Generalitat: “la ciutadania de Catalunya no es mereix el servei que presta Renfe ara”

 

El vicepresident Jordi Puigneró ha anunciat que la Generalitat assumirà el servei de Rodalies a Lleida a través dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a partir del 2024. La línia que passarà als FGC és l’R12, que connecta Lleida-Cervera-Manresa. El vicepresident ha reclamat una vegada més a l’Estat el “traspàs complet” de Rodalies. “La ciutadania de Catalunya no es mereix el servei que presta Renfe ara. Ni els retards, ni dèficit en infraestructures”, ha reblat. Puigneró ha posat la gestió dels FGC com a exemple de model que es vol implantar amb Rodalies. 

Amb aquest traspàs es doblarà la freqüència de pas per aquestes dues línies. També se substituiran els trens antics que operen en aquesta línia per quatre trens nous, que seran moderns i sostenibles, i oferiran wifi a bord. A banda de la millora de freqüència; també es millorarà la cadència dels trajectes; una major oferta en l’hora punta; una millora en la puntualitat i la qualitat del servei. Puigneró espera que amb aquest canvi s’incrementi en un 55% la demanda d’aquestes línies de tren. 

Barcelona, 19 d’octubre de 2021.