El vicepresident Puigneró anuncia que el Govern llançarà a l’espai el segon nanosatèl·lit català, amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic

Puigneró ho ha anunciat en la presentació del balanç de resultats del primer cas d’ús en entorn real obtinguts del primer nanosatèl·lit posat en òrbita pel Govern, l’Enxaneta

 

El vicepresident Jordi Puigneró ha anunciat que el Govern posarà en òrbita aquesta tardor el segon nanosatèl·lit de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. Serà un nanosatèl·lit el doble de gran que l’Enxaneta, posada en òrbita el març del 2021. Puigneró ha afirmat que això “és un projecte per apostar per la millor política social: tenir feina. Aposta per l’economia de l’espai és apostar pel futur laboral d’aquest país” i que ara toca ser “un país digital, qui no es digitalitzi no tindrà oportunitats en el segle XXI”. El vicepresident ha celebrat la notícia afirmant que “demostra la voluntat del govern de Catalunya per continuar avançant en desenvolupar aquesta nova economia de l’espai, ha de ser també una oportunitat laboral pel territori”.

 

El vicepresident ho ha anunciat a Tremp, on s’han presentat els resultats del primer cas d’ús d’entorn real obtinguts per l’Enxaneta, el primer nanosatèl·lit que el Govern va posar en òrbita, el març de 2021, amb la missió de desplegar serveis de connectivitat global d’Internet de les Coses (IoT) per permetre la comunicació i l’obtenció de dades de sensors ubicats arreu del territori català. 

 

El llançament de l’Enxaneta va suposar el tret de sortida de les missions satel·litàries de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, dissenyada per aprofitar i maximitzar les oportunitats d’un nou àmbit econòmic, el NewSpace, basat en l’ús de satèl·lits petits que orbiten a baixa altura i en l’explotació de les seves dades, per millorar els serveis de la Generalitat i de diferents sectors de l’economia i la societat catalanes. 

 

Tremp, 2 de febrer de 2022.