El secretari general Jordi Turull anuncia que Junts comença una “nova etapa” i que “som els de la Catalunya del sí i ara ho serem més que mai”

Junts celebra el seu quart Consell Nacional a Vic

Turull retreu al govern de la Generalitat ser “el govern del deixar-ho estar”

Junts per Catalunya ha celebrat avui el seu quart Consell Nacional, a Vic. És el primer que celebra el partit des que la militància va votar sortir del govern en la consulta que es va celebrar els dies 6 i 7 d’octubre. Ha sigut el primer Consell Nacional presidit pel conseller Josep Rull, substituint l’alcaldessa de Vic, Anna Erra

En el discurs, el secretari general Jordi Turull ha recalcat que Junts és un partit “amb vocació de governar una nació”, però no pas “d’administrar un territori”. Turull ha fet un repàs de com ha arribat el partit fins on està ara avui. En aquest sentit, ha proclamat que el partit a partir d’ara comença “una nova etapa” amb una oposició que no serà de “barrufet rondinaire”, sinó que serà més aviat propositiva: “nosaltres farem de proposadors”, i sense mai deixar de banda l’esperit de l’1 d’octubre: “nosaltres som els de la Catalunya del sí i ara ho serem més que mai”. 

Turull també ha agraït la feina que han fet el vicepresident i els consellers de Junts “per tot el que han fet i que han deixat pels propers temps”. El secretari general ha fet una apel·lació a la unitat per tirar endavant el procés i el partit. Per altra banda, ha tingut retrets per l’actual govern de la Generalitat, que l’ha definit com el del “deixar-ho estar”. En aquest sentit, ha criticat que “els incompliments per part d’ERC ens fan virar el país cap a la direcció contrària a la que nosaltres volem arribar. Fins al punt que des de la presidència de la Generalitat es va criticar i boicotejar la mobilització de la Diada”

Sobre la decisió de marxar del Govern, ha afirmat contundentment que “es pensen que per quatre despatxos i cotxes oficials renunciarem a l’esperit de Junts?” i ha afegit en una al·lusió a ERC que “ells volen seguir mirant els ulls de Sánchez, però nosaltres volem seguir mirant els ulls de les catalanes i els catalans”

 

Vic, 22 d’octubre de 2022.