El Ministre-President de Flandes, Jan Jambon, visita l’oficina europarlamentària i es reuneix telemàticament amb el president Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí

Jambon destaca l’estranyesa de no poder reunir-se amb el president i els consellers en persona a Barcelona

El Ministre-President de Flandes, Jan Jambon, ha visitat aquesta tarda l’oficina europarlamentària de Junts i Lliures per Europa a Barcelona. Jambon s’ha reunit telemàticament amb el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Els quatre han intercanviat idees sobre la situació política. Amb aquesta visita es visualitza la repressió i l’anomalia política que és tenir una oficina que els propis eurodiputats no poden visitar. 

A la visita també hi han assistit el cap de gabinet, Jeroen Overmeer; el Conseller Diplomàtic, Pol Van den Driesseche; el Conseller d’Exteriors, Peter Luykx; el Conseller Jan Smedts i el DKBUZA –Responsable de polítiques d’Espanya, Peter Desmet

En la reunió, tant el president Puigdemont com el ministre-president Jambon, han destacat la unió entre Catalunya i Flandes: “compartim un mateix objectiu: la democràcia, fer una Europa millor i el dret a l’autodeterminació”, ha afirmat el president Puigdemont. Per la seva banda, la consellera Clara Ponsatí ha agraït “el suport que Flandes ens ha donat aquests anys” i el conseller Toni Comín ha afirmat que l’aliança entre Catalunya i Flandes “m’hai s’ha trencat”.   

En declaracions als mitjans, el Ministre-President Jan Jambon ha afirmat que és “estrany” reunir-se amb el president Puigdemont i els consellers Comín i Ponsatí a Barcelona telemàticament: “és estrany que això passi a l’Europa del segle XXI”, ha lamentat. 

Ahir Jambon es va reunir amb els expresos polítics, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez i els consellers Raül Romeva, Josep Rull i Quim Forn. Jambon va recordar que el Parlament flamenc va declarar excessives les condemnes, així com també va lamentar que a l’Europa del segle XXI es tanqui gent per accions pacífiques com el referèndum d’independència de 2017.

Barcelona, 16 de novembre de 2021.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram