Cleries denuncia que Pedro Sánchez i la Generalitat fan un ús electoralista del govern

La candidata a Terrassa, Meritxell Lluís, aposta per una “Terrassa que sigui capital de vida, per això cal un ajuntament solvent que faci bé les coses i pensi en tothom” 

El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha denunciat que el president Pedro Sánchez i la Generalitat de Catalunya utilitzen mítings electorals per fer anuncis del Govern: “confonen el govern amb el partit i fan electoralisme”. El portaveu ha lamentat les promeses que han fet el conseller Campuzano per exemple de prometre residències si guanya ERC a Santa Coloma de Gramenet. 

Cleries també ha denunciat “l’infrafinançament en drets socials”, perquè “hi ha la llei de la dependència que només l’Estat espanyol li falta aportar 500 milions cada anys. Com canviarien les coses si aquests 500 milions arribessin”. També ha apuntat que el règim fiscal de Catalunya “fa vuit anys que està caducat”.

Cleries ho ha explicat en el marc d’un acte sectorial sobre drets socials amb la participació de la número dos a Barcelona, Neus Munté i la candidata Meritxell Lluís

La candidata de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, ha assegurat que aposta per una “Terrassa ha de ser la capital de qualitat de vida, i per això, ha de tenir una gestió solvent. Quan parlem de polítiques socials, Junts tenim clar que la inclusió ha de ser la guia de la política municipal”. En aquest sentit, ha argumentat que “quan parlem de polítiques socials cal una visió interseccional, integral de la persona, i no condicionada per un element o altre” i ha destacat la importància del tercer sector social. En aquest sentit, ha defensat fer una administració “més àgil i proactiva”

Lluís ha anunciat que una de les primeres accions que farà des del govern municipal serà reunir-se amb la taula d’acció social “per la millora de les persones que estan en situació de vulnerabilitat i perquè aquestes polítiques siguin les que guiï l’acció del govern municipal al llarg dels propers anys”

La presidenta de Junts al grup municipal de Barcelona i número dos a la llista de Xavier Trias, Neus Munté, ha denunciat que la llei espanyola d’habitatge  “és un nyap i vulnera competències, perquè ja sabem que és marca de la casa dels grups que governen a Madrid i altres els donen suport, de legislar tard i malament com han fet amb la reforma de sedició i malversació”

Munté també ha posat en valor la feina que ha dut a terme Junts en matèria de drets socials al Parlament, per combatre el despoblament, ajudar que els joves s’emancipin, per als drets de les persones amb discapacitat i persones vulnerables. Així com ha destacat la importància de les entitats socials per a combatre les desigualtats: “les entitats socials s’han de sentir recolzades pels ajuntaments, hem d’escoltar-les i treballar de la mà. És una màxima que hem fet des de Junts”

 

Terrassa, 23 de maig de 2023.