Presidenta Borràs: “No podem deixar en mans del Govern d’Aragonès la defensa de la llengua catalana”

La presidenta Laura Borràs, la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, i el candidat d’El Vendrell, Josep Maria Llasat, defensen que Junts treballarà des de tots els ajuntaments perquè els ciutadans puguin viure 100% en català 

La presidenta Laura Borràs ha afirmat que “no podem deixar en mans del Govern d’Aragonès, que va de fracàs en fracàs, la defensa de la llengua”. Davant aquesta situació, ha posat Junts com a garantia de la defensa del català: “des de Junts treballarem perquè els ciutadans puguin viure 100% en català. Cada vot a Junts és un vot de defensa a la llengua, a la cultura i a la nació”

Borràs ha alertat que “el català està en estat d’emergència. L’Estat espanyol el persegueix, no el protegeix. Malgrat que defensin blindar una llengua, l’Estat vol substituir-la allà on té ocasió” i en aquesta línia, ha criticat la gestió d’ERC amb la llengua, com per exemple l’episodi en que “ERC va pactar amb el PSOE l’ús del català al Parlament Europeu i després el PSOE i Podem hi van votar en contra al Senat”

La presidenta ho ha dit des d’El Vendrell, on Junts ha presentat les seves propostes per defensar i enfortir la cultura i la llengua catalana. 

Per la seva banda, el candidat d’El Vendrell, Josep Maria Llasat, ha posat en valor la cultura del municipi, lloc d’artistes com Pau Casals o Àngel Guimerà. Una de les apostes del candidat és fer una Casa de Cultura Popular i ha afirmat que “hem d’exercir com a capital de comarca. Tenim un programa ambiciós que pot marcar un abans i un després on hi incorporem un catàleg d’El Vendrell per reivindicar la història i la cultura del municipi”

La portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, ha reafirmat que “des dels ajuntaments cal acompanyar el sector cultural” i ha desgranat els quatre grans eixos de Junts per la cultura: 

 

  1. Fomentar l’associacionisme i entitats com a pilars fonamentals de la cultura. Donar-los suport econòmic, facilitar-los llocs on poder reunir-se.
  2. Apropar la cultura a la ciutadania per fer-la més accessible, treballar la cultura de proximitat. Enfortir les relacions entre l’escola i els equipaments culturals, acostar la cultura a tots els barris i crear també oficines per a joves per poder accedir a la cultura. 
  3. Exigir l’ampliació de l’escena 25 fins als 29 anys, en la línia d’apropar els joves a la cultura. També la creació d’un carnet jove municipal per potenciar aquesta cultura arreu dels pobles i ciutats del país. 
  4. Estudiar i protegir el patrimoni cultural. 

 

El Vendrell, 13 de maig de 2023.