Albert Batet, president del grup parlamentari de Junts

Batet demana refer la unitat independentista davant del 23J

El president del grup parlamentari adverteix que “els partits espanyols mai s’abstenen contra Catalunya”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat refer la unitat independentista davant de la convocatòria d’eleccions del 23 de juliol. “L’independentisme ha de ser fort perquè l’Estat espanyol, governi qui governi, sempre va contra Catalunya”, ha advertit. Durant la sessió de control al president de la Generalitat, ha fet una crida a no perdre una nova oportunitat després de la rectificació per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, “que ara sembla que s’obren a una posició conjunta a Madrid” que Junts sempre ha defensat.

El president del grup parlamentari ha denunciat “els atacs a la immersió lingüística i a la sobirania del Parlament, a la retallada de les nostres competències, al dèficit fiscal i als incompliments en inversions”, que continuen sent una realitat amb el Govern de socialistes i comuns a l’Estat espanyol. “Són els mateixos partits, PSOE i Comuns, que utilitzen l’amenaça de l’arribada del PP a la Moncloa per esgarrapar vots, però són els mateixos que pacten amb el PP per arribar a l’alcaldia de Barcelona”. “Els partits espanyols mai s’abstenen contra Catalunya. I el 23 de juliol tampoc ho faran. I si guanya Espanya, perd Catalunya”, ha conclòs.

Batet també ha expressat tot el suport de Junts per Catalunya al conseller Miquel Buch, “que ara mateix està sent jutjat al Tribunal Superior de Justícia pel seu compromís amb les institucions del nostre país” i ha fet una referència a defensar els drets LGTBI, coincidint amb el Dia Internacional.