Albert Batet, president del grup parlamentari.

Albert Batet: “Torna el tripartit de la mà del president Aragonès. Som l’única alternativa” 

El president del grup parlamentari constata que “el president Aragonès ha abandonat la majoria independentista del 52%”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha advertit que “torna el tripartit. Torna el tripartit a Catalunya. Torna el tripartit de la mà del president Aragonès. Avui no tornem al 2017, tornem al 2004”.  En la roda de premsa de valoració sobre l’acord de pressupostos entre Esquerra i el PSC, que s’afegeix al pacte amb En Comú Podem, Batet ha recalcat que “avui hi ha un canvi de cicle a la política catalana. El president Aragonès ha abandonat la majoria independentista del 52%”. “I davant el tripartit, l’única alternativa és Junts per Catalunya. Som l’única alternativa al tripartit”, ha advertit. 

Batet ha retret al president Aragonès que hagi triat el conformisme de l’autonomisme quan el seu compromís era, dos anys després de la seva investidura, començar una fase d’embat amb l’Estat.  “Ha escollit pactar amb partits autonomistes, que no pas amb Junts per Catalunya,  per mantenir una majoria independentista”, ha reblat.

En aquest sentit, Batet ha recordat que Junts per Catalunya va ser el primer partit a presentar una proposta detallada i realista per a la negociació dels pressupostos i “ahir mateix el secretari general del nostre partit va fer una última crida a través d’una carta enviada al president Aragonès”

El president del grup parlamentari de Junts també ha assenyalat que en els últims anys s’han fet molts esforços per mantenir la majoria independentista. “El president Mas, el president Puigdemont i el president Torra. S’han fet molts sacrificis personals. Però ara els acords a Madrid condicionen la política a Catalunya”, ha recalcat. “Avui els fets ens han donat la raó i s’entén millor la posició que ha defensat Junts per Catalunya en els últims mesos”, ha etzibat.

Batet també ha advertit de l’ambigüitat de l’acord presentat  entre ERC i el PSC. “A més, alguns consellers són contraris a alguns dels projectes pactats”, amb relació a la consellera Jordà “que s’ha manifestat en contra de l’aeroport del Prat i el conseller Fernàndez ha abanderat el rebuig a la B-40”“Per tant, tenim dubtes, també per experiència, sobre si compliran aquest acord”, ha remarcat.

Finalment, el president del grup parlamentari ha traslladat un missatge d’esperança a la ciutadania i ha assegurat que, davant del punt d’inflexió d’avui, Junts treballarà al servei del progrés, del benestar i de la independència de Catalunya. “Serem l’alternativa solvent i rigorosa que esperen molts catalans i catalanes”, ha conclòs.