Albert Batet acusa l’estat espanyol de frenar la prosperitat, el progrés i el benestar de Catalunya

El president del Grup parlamentari assegura que malgrat que “Catalunya té una economia diversificada, dinàmica i competitiva” el govern espanyol ha invertit un “23% per sota de la mitjana estatal” aquest 2020

Batet emplaça el nou Executiu a “liderar el camí cap a la República Catalana” i a complir amb la voluntat del 52% dels vots que van apostar per la independència el 14-F

El president del grup parlamentari Albert Batet ha acusat l’estat espanyol de frenar la prosperitat, el progrés i el benestar de Catalunya després que l’executiu de Pedro Sánchez s’hagi conegut que ha invertit un 23% per sota de la mitjana estatal del 2020, malgrat que “Catalunya té una economia diversificada, dinàmica i competitiva”.

En aquest sentit, Batet ha destacat les xifres positives de Catalunya en matèria de captació econòmica i ha apuntat que “Catalunya és la primera regió d’Europa en nombre de pimes que capten fons europeus per a projectes d’innovació. 246 pimes i startups catalanes han captat més de 100 milions d’euros de la Comissió Europea”, i ha denunciat, però que “com sempre, i mai falla, l’Estat espanyol suposa una pedra a la sabata per a la prosperitat, el progrés i el benestar del nostre país”.

 

 

La nova composició del Govern

El president Pere Aragonès ha presentat al ple del Parlament d’aquest dimecres la nova estructura i composició del Govern. Al seu torn de rèplica, el president del Grup parlamentari Albert Batet ha emplaçat els nous consellers a “liderar el camí cap a la República Catalana”, a entomar els reptes que ha d’afrontar amb “respecte, amb confiança i amb lleialtat” i a complir amb la voluntat del 52% dels vots que van apostar per la independència de Catalunya el 14-F. “Ara han de treballar per construir la Catalunya de progrés, de benestar, de llibertat que vol la majoria de catalans i de catalanes”, ha dit. En aquest sentit, Batet ha afirmat que el Govern ha de treballar per ajudar la gent, a les famílies que tenen dificultats en les necessitats bàsiques; els joves que volen emancipar-se i no poden; els treballadors que han perdut la feina; o els emprenedors que lluiten per tirar endavant els seus negocis. “Calen respostes urgents i eficients per accelerar la recuperació econòmica i garantir l’estat del benestar. I tenim la certesa que el Govern  Aragonès-Puigneró governarà per a tothom i per a tot el país”, ha assegurat.

 

 

Finalment, en la línia de la denúncia a les traves que posa el Govern espanyol a Catalunya, el president del Grup parlamentari ha dit que “no serà possible tirar endavant aquesta agenda transformadora en la seva plenitud dins l’Estat espanyol”, perquè no respecta la sobirania de Catalunya, escapça l’autogovern, limitant les competències; no permet legislar sobre infinitat de qüestions; no deixa gestionar els recursos que genera el país, amb un dèficit fiscal endèmic, cònic que hi hem de fer front; i menysté la nostra llengua i posa traves a l’ús social del català.

 

 

Accés universal a la informació i un bon sistema de coneixement

La diputada Elsa Artadi ha remarcat la funció del departament de Polítiques Digitals com un element de cohesió territorial i social que permet l’accés a la informació a la ciutadania i ha assegurat que el Govern ho ha de conjugar els “reptes com el d’aplicar polítiques transformadores per assegurar un creixement, sostenible, intel·ligent, equilibrat i inclusiu a Catalunya amb la resolució de l’emergència democràtica que pateix el país que només es resoldrà amb l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

D’altra banda, el diputat Ferran Roquer ha explicat que amb la pandèmia s’ha demostrat la importància de tenir un bon sistema de coneixement: “La recerca és un pilar fonamental per fer front a les emergències. Catalunya és una de les principals regions europees en la captació de fons pel que fa al sistema de recerca”.

 

Barcelona, 2 de juny de 2021