Xavier Trias és el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona el 2023

La Comissió Municipal Territorial (CMT) de la capital catalana ha proclamat Trias candidat després de que hagi superat amb escreix el nombre d’avals que necessitava per superar el procés de primàries    

 

Xavier Trias ja és des d’avui dimecres el candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals de maig del 2023.

Seguint el calendari que estableix el reglament d’elecció de candidats als propers comicis locals, i que es va obrir el dijous, 15 de desembre, la Comissió Municipal Territorial (CMT) de Barcelona ha proclamat avui Xavier Trias com a candidat en certificar que ha superat amb escreix el 20% d’avals mínims necessaris de les persones afiliades del partit a la capital catalana. Aquest percentatge, de fet, Trias el va assolir abans de les primeres 12 hores des que dilluns passat al migdia s’obrís el termini de presentació d’avals de les primàries per a escollir el cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona.

Un cop evidenciats els avals suficients, en base a l’article 10 del Reglament de Primàries de Junts, la CMT de Barcelona, atès que hi ha una sola candidatura, ha acordat avui proclamar com a candidat a les eleccions a l’alcaldia de Barcelona Xavier Trias.

Aquest resultat demostra la cohesió del partit a Barcelona al voltant del lideratge de Xavier Trias per encapçalar la candidatura a l’Ajuntament que farà possible el canvi a Barcelona per posar fi al mal govern de comuns i socialistes.

Barcelona, 21 de desembre de 2022.