T’expliquem com funciona el vot estranger a les eleccions municipals del 2023 a Catalunya

Si ets estranger i vius a Catalunya, pots votar a les eleccions municipals del 28 de maig del 2023. A continuació, t’expliquem com fer-ho.

 

  • Els ciutadans de la Unió Europea no espanyols residents a Catalunya podran votar a les eleccions municipals sempre i quan tinguin mínim 18 anys el dia de la celebració de les eleccions i estiguin inclosos al cens electorals vigent d’aquestes eleccions. Per a la inclusió al cens electoral vigent, cal haver manifestat la voluntat d’exercir el dret de sufragi actiu a les eleccions municipals.
  • Els ciutadans de països amb convenis de reciprocitat entre ambdós països, no espanyols, residents a Catalunya, mantenen els mateixos requisits que els de la Unió Europea, i, a més, necessiten l’autorització de residència a Espanya i també han d’haver residit legalment i ininterrompudament a Espanya el temps exigit en el corresponent acord (de 3 a 5 anys segons el conveni). Els països amb conveni són Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea del Sud, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit o Tirinitat i Tobago.

 

En aquest document t’expliquem com s’ha de manifestar la voluntat d’exercir el dret de sufragi, requisit indispensable tant per a residents de la Unió Europea com els ciutadans de països amb convenis de reciprocitat. T’ho expliquem en català, en castellà, en anglès, en francès, en italià i en alemany.