Turull acusa Sánchez i Aragonès de fer electoralisme des del govern amb “la pluja de milions”

Candidat a Tarragona, Jordi Sendra: “El 29 de maig jo no amagaré l’estelada al calaix com sí farà ERC. Aragonès i Junqueras dilluns tornaran a parlar de taules de diàleg i acords de claredat per seguir pactant amb els socialistes”

 

El secretari general Jordi Turull, ha denunciat l’ús electoralista de Pere Aragonès i Pedro Sánchez: “tant en Pere Aragonès com en Pedro Sánchez estan prometent pluja de milions aprofitant el seu càrrec públic, en campanya, però quan van al seu despatx ens regalen una pedregada d’incompetència, com han fet amb tantes altres coses”. En aquest sentit ha defensat que “els ciutadans de Catalunya no estan en venda per quatre mítings que facin”

Turull ha assegurat que Tarragona necessita Jordi Sendra com a alcalde per rellançar la ciutat: “en comptes de bategar fort, Tarragona es va apagant. Per tornar al cor de la ciutat, perquè la ciutat recuperi la seva capitalitat amb l’empenta i el dinamisme de la seva gent, Tarragona necessita gent que hi cregui com tu, Jordi Sendra”

Finalment Turull ha animat a votar Junts per enviar un missatge “a les policies patriòtiques i les clavegueres de l’Estat, als il·lusos enterradors del procés”, que “Junts ni s’ha resignat, ni s’ha rendit”

Junts ha celebrat un acte de campanya a Tarragona amb el secretari general Jordi Turull, el president Carles Puigdemont, el candidat Jordi Sendra, el conseller Josep Rull i la portaveu al Congrés, Miriam Nogueras

El candidat tarragoní, Jordi Sendra, ha destacat que “el dilluns 29 de maig jo no amagaré l’estelada al calaix com sí farà ERC. Aragonès i Junqueras dilluns tornaran a parlar de taules de diàleg i acords de claredat per seguir pactant amb els socialistes”. En la mateixa línia, Sendra ha volgut tenir un record pels que van votar l’1 d’octubre: “revindico els vots de ciutadans de Tarragona que es van trencar la cara per l’1-O. Tenen el meu suport i la meva lleieltat. Ells són el cor de Tarragona”

El candidat ha afirmat que vol liderar Tarragona per tenir una ciutat “neta, segura, al costat de la gent, amb un ajuntament que posi solucions i que no maltracti qui genera llocs treball”. Per això Sendra ha exposat els principals temes per poder pactar amb ell, com revolucionar l’administració, protegir i promocionar la llengua catalana, o crear una regidoria de tecnologia.

Per altra banda, el president Carles Puigdemont ha assegurat que “la ciutat de Tarragona és molt important en la història de Catalunya, i també pel seu futur. Calen veus com el Jordi Sendra que ho tinguin clar, que sapiguen reviure el cor de la ciutat, que sacsegin el teixit emprenedor i que recusin la ciutat”

El conseller Josep Rull ha demanat votar Junts per “represtigiar els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya”, perquè segons el conseller, hi ha el risc que “depèn com es governi acabem sent una autonomia mediocre”, per això ha assegurat que “un vot per a Jordi Sendra, un vot per a Junts per Tarragona, un vot per Junts val el doble: un vot per la solvència, el rigor, el bon govern, per una Tarragona que genera oportunitats i es projecte, i es un vot per reforçar el projecte de Junts. No utilitzarem la força que ens donareu per confrontar-la amb algú altre”.

La portaveu al Congrés, Miriam Nogueras ha criticat que l’estratègia d’ERC d’anar “acomplexats”, “no ha donat cap benefici” i per això ha defensat que “Catalunya ha de mantenir la posició i de manera desacomplexada, com ha fet el Jordi Turull, Josep Rull i el president Carles Puigdemont”. I ha posat d’exemple la resolució de l’ONU i que el TEDH ha acceptat les demandes de Jordi Turull i Jordi Sànchez

La portaveu ha denunciat una vegada més la desinversió de l’Estat a Catalunya: “de cada 100 euros, només arriben 35 e dels pressupostos del govern espanyol, aprovats amb el suport d’ERC. Si ens en toquen 100, que ens en paguin 100!”

 

Tarragona, 23 de maig de 2023.