Ramon Tremosa

Tremosa: “Catalunya té un potencial de 14 GW en centrals hidroelèctriques reversibles”

Junts demana un ple monogràfic sobre energies renovables

El diputat de Junts per Catalunya, Ramon Tremosa, ha demanat que el Parlament dugui a terme un ple monogràfic sobre energies renovables per tal que s’agilitzi la presa de decisions en aquesta matèria. “Cal un consens de país sobre com podem accelerar la transició cap a les energies renovables”, ha dit. En aquest sentit, Tremosa ha exposat que “Catalunya té un potencial de 14 GW en centrals hidroelèctriques reversibles”. 

Durant una interpel·lació al Govern, el diputat ha alertat sobre el gran increment dels costos energètics que estan patint les PIMEs catalanes, que “no podran pagar l’energia tan cara”.  Mentre la Comissió Europea ens urgeix a accelerar la transició energètica, “Catalunya, com altres països i regions industrials, va tard en renovables: som un país petit molt poblat, molt muntanyós, amb poc vent i molt concentrat”, ha alertat. 

En aquest sentit, Tremosa ha explicat que les centrals hidroelèctriques reversibles poden ser la solució. Així, ha recordat que tot aprofitant els 66 pantans ja existents, el Col·legi d’Enginyers quantifica en 14 GW el potencial de Catalunya. “Cal tenir present que les 3 nuclears d’Ascó i Vandellòs tenen una potència d’1 GW cadascuna, i totes tres generen la meitat de la demanda d’electricitat que utilitza cada any el país”. Finalment, ha demanat celeritat per generar electricitat de forma massiva, i fer-ho de pressa, per substituir les energies fòssils i la nuclear.