Secretari general Jordi Turull: “No podem sotmetre la vida política catalana a l’arbitrarietat de la justícia espanyola”

Turull trasllada el suport a la presidenta Laura Borràs i denuncia que el seu cas és un “lawfare de manual”  

El secretari general Jordi Turull ha fet una roda de premsa per reaccionar a la sentència de la presidenta Laura Borràs, que s’ha fet pública avui. Turull ha donat tot el suport a la presidenta i ha afirmat que “la persecució és evident” i, per tant, “no podem sotmetre la vida política catalana a l’arbitrarietat de la justícia espanyola”

Turull ha destacat que la sentència no és cap sorpresa, malgrat que estan indignats, i ha volgut fer seves les paraules de la presidenta: “quan no hi ha ni instrucció ni judici just, no pot haver-hi una sentència justa”. Una sentència que l’ha qualificat de ser un “lawfare de manual”, una qüestió que ha assegurat que “ho han reconegut totes les forces polítiques, amb boca més gran o més petita. Si no es tractés de la presidenta Borràs, segurament no s’hagués arribat a aquesta situació”

En la mateixa línia, el secretari general ha afirmat que no és una situació pas nova, però que Junts sempre ha pres decisions “pensant amb el millor pel projecte que representem, pel país i per al conjunt de l’independentisme”. En aquest sentit, ha defensat que “si alguna cosa tenim a Junts és que són més fortes les nostres conviccions que les injustícies. No contribuirem a aquest joc ni tampoc ens distraurem ni un segon per continuar treballant pel país”. I ha afegit que “des de Junts no negociarem el futur del país a canvi de solucions personals”

 

Barcelona, 30 de març de 2023.