Sànchez: “L’ús del català s’ha de basar en criteris exclusivament pedagògics i de manera singularitzada per a cada centre educatiu”

El grup parlamentari de Junts per Catalunya registra una proposició de llei conjuntament amb ERC, PSC i Comuns per garantir la vehicularitat del català i protegir als docents 

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sánchez, conjuntament amb la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, han anunciat aquesta tarda l’acord per garantir la vehicularitat de la llengua catalana al sistema educatiu. L’acord es materialitza amb l’entrada a registre de la proposició de llei sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari conjuntament amb ERC, PSC i Comuns i el decret llei impulsat per Junts per Catalunya. Segons Sánchez, aquesta proposició de llei afirma que “són els criteris pedagògics els que poden determinar exclusivament els usos de les llengües. Cap altre criteri, institució, o organisme estarà facultat per poder regular l’ús de les llengües als centres educatius”.

Sánchez ha afegit que gràcies a aquest consens s’han assolit bona part dels objectius que s’havien plantejat des de Junts per Catalunya com rebutjar de forma explícita la ingerència que representen les quotes”.

D’altra banda, la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales, ha assenyalat que aquest text permet donar compliment als objectius que ens havíem marcat en un inici: la vehicularitat del català, la protecció dels docents i que el català sigui la llengua d’acollida a les nostres aules”.