Mònica Sales

Sales: “El president Aragonès ha de triar entre Junts o PSC per decidir si vol impulsar o arraconar el procés d’independència”

Els diputats del grup parlamentari participaran en la manifestació unitària contra la cimera Sánchez-Macron

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha exigit al Govern que decideixi “si vol impulsar o arraconar el procés d’independència”, en el marc de la negociació dels pressupostos. Segons Sales, “el president Aragonès ha de deixar de marejar la perdiu i triar: O Junts per Catalunya o PSC. Si vol avançar, la seva opció és Junts per Catalunya. Si vol retrocedir, la seva opció és el PSC”, ha subratllat. 

En aquest sentit, ha instat el cap de l’Executiu a escollir entre “un model de país ambiciós, just i lliure, com proposa Junts per Catalunya, o un que va en contra del nostre autogovern, com proposa el PSC amb la congelació de l’acció exterior de la Generalitat”

A les portes de la nova reunió de negociació prevista per aquesta tarda entre Junts i el Govern, Sales ha refermat la disposició a negociar. “Hem fet la feina perquè Catalunya tingui Pressuposts aquest any”, ha indicat. 

D’altra banda, Sales ha anunciat la participació dels diputats de Junts per Catalunya a la manifestació unitària de l’independentisme del 19 de gener a Barcelona com a mostra de rebuig a la cimera entre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron perquè és “una autèntica provocació”.  En aquest sentit, ha fet una crida a la participació “per desmentir Pedro Sánchez sobre la mort del procés d’independència”.  

Finalment, Sales ha fet referència a la decisió del Tribunal de Comptes, que ha rebutjat arxivar la causa del referèndum de l’1 d’Octubre contra una trentena d’exalts càrrecs de la Generalitat, i ha expressat tota la solidaritat amb els afectats. “És un fet que evidencia que la desjudicialització no existeix i és una mostra més que l’Estat espanyol manté ben viu el procés de repressió contra l’independentisme”

Jornada de treball del grup parlamentari

Sales ha anunciat que el grup parlamentari de Junts per Catalunya celebrarà una jornada de treball aquest divendres 13 de gener a Valls per preparar el nou període de sessions que ara comença. “Seguirem treballant iniciatives parlamentàries per resoldre les necessitats de la gent, enmig d’un context econòmic i social difícil, per generar oportunitats arreu del país i per avançar cap a la independència”, ha sentenciat.