Mònica Sales, portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya

Sales: “El Govern torna a donar l’esquena al Parlament, ara amb la planificació de l’FP”

Junts per Catalunya vol que el Parlament celebri a l’abril el ple monogràfic sobre educació 

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales,  ha denunciat avui que el Govern del president Aragonès torna a donar l’esquena al Parlament, després que ahir presentés l’acord per a la planificació de la Formació Professional al Palau de la Generalitat i convoqués els grups parlamentaris poques hores abans, que van declinar assistir-hi. “Per part del Govern, el consens amb els grups parlamentaris ni existeix, ni es busca. Menysté constantment el Parlament i així no es governa un país”, ha advertit Sales en roda de premsa.

“La Formació Professional és una política de país, és una peça fonamental del nostre sistema educatiu. El Govern va avisar tard i quan tot ja estava decidit. Això no pot ser”, ha asseverat. 

En aquest sentit, Sales, ha advertit que “urgeix més que mai la celebració d’un ple monogràfic d’educació, com es va aprovar la setmana passada, a proposta de Junts per Catalunya i esperem que aquest debat es pugui celebrar coincidint amb el proper ple, que començarà el 18 d’abril”.

D’altra banda, Sales s’ha referit al decret de reestructuració del cos de Mossos d’Esquadra presentat pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la setmana passada: “Encara no hem rebut cap mena d’informació ni cap responsable del Departament d’Interior s’ha posat en contacte amb el nostre grup parlamentari, malgrat que el Govern sap que tenim tota la predisposició per parlar-ne”

Així mateix, Sales ha celebrat que altres grups parlamentaris s’hagin sumat per reprovar el conseller Campuzano, com ja vam anunciar dijous des de Junts per Catalunya, per fer un ús electoralista del Govern. “Aquestes pràctiques són pròpies d’un govern que pensa més en el partit que en el país”, ha reblat la portaveu del grup parlamentari.

D’altra banda, i pel que fa a la cimera de l’aigua de divendres, després de l’error que va cometre el Govern de no consensuar el decret de sequera Junts aportarà propostes perquè siguin incloses en el decret. Les principals mesures són: potenciar les dessalinitzadores; la reutilització d’aigües grises en habitatges; la millora de les potabilitzadores i altres infraestructures endarrerides d’Aigües Ter-Llobregat incrementar l’aprofitament al baix Besòs. 

A més, Junts proposa millores d’abastament i reducció de fuites en municipis petits i mitjans, amb ajuts àgils i realistes, “no serveix de res que l’Agència Catalana de l’Aigua posi 400.000 euros en una obra de 600.000 euros, si l’ajuntament no té manera de posar-hi els 200.000 restants”, ha conclòs.  

Finalment, en referència al nou pla de treball aprovat ahir a la comissió d’investigació sobre la Pederàstia a l’Església al Parlament, Sales ha destacat la petició de compareixença del president de la Conferència Episcopal Espanyola, Juan José Omella. “Creiem que el màxim responsable de totes les institucions eclesiàstiques de l’Estat ha d’explicar quin és el punt de vista de l’església sobre aquest greu problema i què està fent per evitar que torni a passar”, ha sentenciat.