Mònica Sales

Sales: “Cada cop veiem més lluny un possible acord de Pressupostos per la falta de voluntat del Govern”

Segons la portaveu del grup parlamentari, el Govern “confon una negociació amb una supeditació”

“Cada cop veiem més lluny un acord de Pressupostos per la falta de voluntat del Govern, que confon una negociació amb una supeditació”, ha manifestat aquest migdia la portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, a les portes d’una nova reunió amb el Govern. 

En aquest sentit, Sales ha reiterat l’oferta del partit per pactar-los. “Des de Junts mantenim, com a punt de partida de la negociació, les propostes presentades fa gairebé dos mesos, el 30 de novembre, pensant en la gent i en el país”, ha recordat. Però ha avisat que, a hores d’ara, “les discrepàncies encara són moltes”

En aquest sentit, la portaveu ha detallat que el Govern no accepta reduir la fiscalitat; establir ajudes a les empreses per pagar la factura energètica; donar suport a la Formació Professional; tirar endavant grans projectes de país com el Hard Rock, la Ronda Nord i l’ampliació de l’Aeroport del Prat; concretar el paquet d’inversions territorials; i, en l’àmbit nacional, dotar de partides pressupostàries les mesures aprovades en l’últim Debat de Política General.

Així mateix, Sales ha subratllat que el calendari de treball establert pel Govern i la seva falta de concreció “demostra que Junts no és un soci prioritari per als Pressupostos”. Per això, ha expressat “escepticisme a causa de l’actitud erràtica del Govern”, que primer va tancar un acord amb un soci minoritari, com són els comuns, que condiciona els acords amb la resta. “Després va apostar pel PSC i, fa pocs dies, va donar un xec en blanc al PSOE per aconseguir el suport dels socialistes. Fins i tot, està disposat a aprovar lleis lesives per Catalunya, com la llei d’habitatge, perquè vulnera competències exclusives de la Generalitat”, ha recalcat.

“El Govern no és conscient de la seva debilitat parlamentària, que no explica cap a on vol orientar el país i que no és capaç de gestionar de manera eficient, com demostra la triple vaga d’aquesta setmana en l’àmbit de l’educació, de la salut i dels taxis”, ha afirmat la portaveu.

Iniciatives parlamentàries

Sales també ha anunciat les iniciatives parlamentàries que Junts per Catalunya defensarà aquesta setmana al Ple del Parlament. 

En primer lloc, Junts farà dues interpel·lacions al Govern, vinculades als problemes de competitivitat que tenen les empreses amb relació al preu de l’energia i sobre a polítiques de memòria democràtica. 

En segon lloc, el grup parlamentari presentarà una moció sobre la desburocratització de la pagesia. I, en tercer lloc, el ple debatrà la proposta de votació en lectura única de la Llei d’adopció de mesures urgents enfront l’ocupació il·legal d’habitatges amb alteració de la convivència veïnal, que va presentar i anunciar Junts per Catalunya a principis de desembre. 

Finalment, Junts votarà en contra de les esmenes per a la tramitació de la proposició de llei de modificació de la disposició addicional sobre l’ús i l’aprenentatge de les llengües oficials en l’ensenyament no universitari, que arriba al Parlament a petició de la síndica d’Aran. “Volem que aquesta proposició de llei tiri endavant perquè, des de Junts per Catalunya, tenim tot el compromís amb l’Aran i l’aranès”, ha conclòs Sales.