Sales: “Alguns partits estan més preocupats per aturar temporalment el Parlament que per la pèrdua definitiva de l’escó d’un diputat per una ingerència judicial”

La portaveu del grup parlamentari celebra que el 52% del vot independentista actuï com un bloc granític per fer front a la repressió 

 

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha manifestat que avui ha tornat a quedar demostrada la fermesa de la presidenta Borràs per protegir la sobirania del Parlament. “Per preservar els drets dels diputats i, per tant, els vots de la ciutadania. En definitiva, per defensar la democràcia i els drets fonamentals. Estem orgullosos de les seves conviccions i que exerceixi el seu càrrec sense doblegar-se davant la repressió”. Així mateix, ha recordat que la presidenta ho va fer amb el vot delegat del conseller Lluís Puig a l’exili, ho fa ara amb l’acta de diputat de Pau Juvillà i “sabem que ho farà les vegades que faci falta perquè el seu compromís amb la democràcia és insubornable”. 

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya ha reiterat que des de Junts seguiran les recomanacions de la Mesa del Parlament. “És a dir, aquelles comissions que presidim no es convocaran i, en les altres, no hi assistirem i, per tant, no hi haurà quorum”, ha afirmat.

Sales ha lamentat que, davant aquesta situació d’emergència democràtica per la ingerència judicial, alguns grups parlamentaris prefereixin camuflar-se en subterfugis o refugiar-se en l’equidistància. “Els partits del 155 no tenen cap autoritat per criticar aquesta decisió. Van tancar un Parlament i cessar un govern escollit democràticament. Ara persegueixen l’independentisme i en qualsevol moment reprimiran una altra causa que qüestioni l’statu quo de l’Estat”.

Sales considera que no és acceptable mirar cap a una altra banda perquè afecta tots els demòcrates. Segons la portaveu, és evident que la persecució contra el diputat Pau Juvillà forma part de la causa general contra l’independentisme. Per això, ha destacat que la decisió adoptada avui per la Mesa ha estat consensuada amb tots els partits independentistes. “Celebrem que el 52% del vot independentista actuï com un bloc granític per fer front a la repressió. Sabem que, quan anem junts, és quan som més forts”.  Apel·lem a la resta de partits a mantenir aquesta unitat i lleialtat per fer front a la repressió. Sabem que, quan anem junts, és quan som més forts. Sabem que, quan anem junts, avancem.

Sales també ha volgut desitjar una ràpida recuperació al diputat Pau Juvillà. “Estem al seu costat també en aquesta lluita. Des d’aquí i en nom del grup parlamentari de Junts per Catalunya, li enviem una càlida abraçada”, ha conclòs.